Omgång 6 – söndag 5/5 2019

GAIS-Jönköpings Södra IF

Sakta men säkert börjar nu tabellen att forma sig. För Jönköpings Södras del gäller det att försöka hänga med uppe i toppskiktet, något vi kan göra med en vinst i söndagens bortamatch mot GAIS.

Mycket av snacket kring GAIS har under vinterhalvåret varit kring klubbens svaga ekonomi. Lagets tränare/sportchef Bosko Orovic har tvingats skära ner på spelarbudgeten vilket har inneburit flera tunga spelartapp. Den kanske största förlusten är Edin Hamidovic som förra året blev lagets bästa målskytt med 11 mål. Men som ordspråket lyder så är ju en mans förlust en annan mans vinst och som bekant spelar nu Hamidovic istället för Jönköpings Södra och det ska bli intressant att se Edin mot sin gamla klubb när lagen möts nu på söndag.

En mer positiv nyhet för GAIS inför säsongen var att man lyckades låna in målvakten Marko Johansson från Malmö. 20-åringen spenderade förra året på lån i Trelleborg där han var given i allsvenskan och förhoppningarna hos göteborgarna är att Johansson ska kunna rädda många poäng åt laget i år. Ett annat nyförvärv från Allsvenskan är mittbacken Emil Wahlström som är ny för säsongen efter att ha spenderat hela 13 år på Hisingen med BK Häcken. Wahlström bör kunna bidra med en hel del rutin och kvalitet till en i övrigt ganska tunn trupp.

Efter fem spelade omgångar ligger GAIS på en tiondeplats i tabellen efter bland annat tre oavgjorda resultat. Lagets finaste skalp kom i den tredje omgången där man vann borta mot Brommapojkarna. Sedan dess har göteborgarna dock gått mållösa ur båda av de två senaste matcherna och för Jönköpings Södras del är detta förhoppningsvis en trend som fortsätter även nu på söndag.

På grund av att Gamla Ullevi inte är tillgänglig nu på söndag så är matchen flyttad till Nya Ullevi. Avsparkstiden kl. 15.00 gäller fortfarande och biljetter till matchen finns att köpa här: https://www.ticketmaster.se/event/547449

P g a sjukdomar i truppen har vi i nuläget följande matchtrupp till söndagens match mot GAIS:

1 Frank Pettersson (MV)
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
7 Sebastian Crona
11 Enock Kwakwa
12 Jesper Svensson
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
18 Jetmir Haliti
19 Alexander Jallow
21 Benjamin Tannus
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
27 Adam Gemheden
29 Lucas Shlimon
30 Ahmad Gero

 

Med ett sjukdomsdrabbat lag gästade vi idag GAIS på Nya Ullevi i en match som tyvärr tog slut på vår förlustfria svit.

Matchinledningen innehöll en hel del fysiskt spel och inte mycket till organiserat anfallsspel från något utav lagen. Matchens första målchans kom först i den 19:e matchminuten då Amir Al-Ammari gavs yta och tid för att ta sig fram till ett bra skottläge vilket resulterade i ett avslut som GAIS målvakt Marko Johansson kunde tippa ut över kortlinjen. Bara några minuter senare var det dock en hörna åt andra hållet som skulle leda till matchens första mål. Hemmalagets Predrag Randjelovic tog då hand om hörnan som skruvade sig ända in i mål. 1-0 till GAIS efter drygt halva halvleken spelad och Jönköpings Södra tvingades då jobba i uppförsbacke. Det blev knappast lättare för laget i den 35:e minuten då Daryl Smylie kom in fel i en närkamp med en GAIS-spelare som innebar matchens andra gula kort och därmed utvisning för Smylie. Med bara tio man på plan för vår del skapade GAIS sedan flera möjligheter till att utöka sin ledning men ställningen 1-0 kunde ändå stå sig halvleken ut. En mardrömsperiod för vår del strax innan pausvilan vilket gav coach Brännström en hel del att fundera på inför den andra halvleken.

Trots det svåra utgångsläget började vi ändå den andra halvleken ganska piggt. Vi förde mycket av spelet och tog oss vid flera tillfällen fram på GAIS planhalva även om det oftast bara resulterade i halvchanser. Halvchanserna förblev också just halvchanser och överlag var det ingen särskilt sprakande tillställning som publiken på Nya Ullevi bjöds på i den andra halvleken. GAIS fokuserade mest på att säkra sin ledning och när Jönköpings Södra väl tog sig framåt var göteborgarna väl samlade mot vårt decimerade manskap. I en chansfattig andra halvlek fick vi dock en riktigt bra chans att kvittera och den kom på tilläggstid. Fabio Gama tog sig fram inne i straffområdet och fick från nära håll till ett avslut som Marko Johansson tyvärr kunde rädda ganska enkelt.

Någon räddad poäng blev det därför inte för Jönköpings Södras del utan dagens match slutade med en 1-0-förlust. Det blev en jobbig match för vår del där vi hade det tufft att få till det egna spelet även med elva man på planen. Efter underläge och egen utvisning hade vi sedan aldrig kraften som behövdes för att få med oss något från Nya Ullevi utan vi åker tyvärr hem med noll poäng.

 

Byten

87’: Ahmad Gero in – Fredric Fendrich ut

Statistik

Skott på mål: 5-3

Bollinnehav: 49-51