Omgång 1 – tisdag 16/6 2020

GAIS-Jönköpings Södra IF

Kvällens säsongspremiär mot GAIS slutade med en 1-0-förlust. Trots ett relativt stort bollinnehav och hela 21-7 i avslut till vår fördel var det dom grön-svarta från Göteborg som gick segrande ur årets premiärmatch.

Matchinledningen visar ganska snabbt att det är Jönköpings Södra som vill föra spelet och hemmalaget ställer upp med ett lågt försvarsspel som kommer hålla i sig hela matchen. Matchens enda mål kommer redan i matchminut 8 när August Wängberg axlar in Richard Yarsuvats inlägg. Första halvleks mest klara målchans för vår del är när Moustafa Zeidans inspel så när når fram till Enock Kwakwa men vår nummer 11 når inte riktigt fram. I den sekvensen får Enock en känning som tyvärr gör att han måste utgå i paus och vi inleder andra halvlek med Amir Al-Ammari på den mittfältspositionen.

Andra halvlek blir spelmässigt relativ lik den första utan att dom riktigt klara målchanserna skapas. Tyvärr tvingas Frank Pettersson utgå efter 60 spelade minuter och får ersättas med Anton Cajtoft. I matchminut 90+2 drar hemmalaget på sig en utvisning men på dom kvarvarande fem tilläggsminutrarna skapas det inte tillräckligt för kvittering och resultatet står sig tiden ut.

Byten i Jönköpings Södra IF
46: Kwakwa ut/Al-Ammari in
60: Pettersson ut/Cajtoft in
60: Fendrich ut/Suljevic in
70: Haliti ut/Omondi in
82: Gustafson ut/Marques in

Varningar i Jönköpings Södra IF
Amir Al-Ammari