Omgång 28 – söndag 20/10 2019

IK Brage-Jönköpings Södra IF

Efter snart två veckors speluppehåll börjar det närma sig match i Superettan igen och vi går in i den så spännande avslutningen av säsongen. Matchen på Domnarsvallen i Borlänge spelas mellan trean (vi) och fyran (Brage) som dessutom står på 48 poäng båda två. Endast målskillnad skiljer oss åt inför matchen där vi har +22 och Brage +19. På Borlängelagets hemsida går att läsa att dom betraktar matchen som “den största matchen på över 25 år”.

Vi har mötts två gånger tidigare i år, vårens hemmamatch på Stadsparksvallen samt en träningsmatch i juli på Karlslund Aren i Örebro. I hemmamatchen den 10 maj segrade vi med 2-0 efter mål av Jakob Orlov och Fabio Gama. Även sommarens träningsmatch slutade med en seger och den gången med 3-0 efter att vi även luftat en handfull provspelare.

I senaste omgången spelade IK Brage 2-2 mot Trelleborgs FF på bortaplan och dessförinnan besegrade man IK Frej Täby med 3-2 (B). Omgången innan det slutade med förlust med 2-1 hemma mot Degerfors IF. Så IK Brage har radat upp en vints, en oavgjord och en förlust de tre senaste omgångarna. Laget tränas som bekant av Kléber Saarenpää och så sent som i september meddelade IK Brage att man förlängt med sin tränare t o m 2023. Laget har en spelare avstängd i mötet med oss och det gäller Bjarni Mark Antonsson. I övrigt gäller det att hålla koll på dom offensiva pjäserna Christian Kouakou (12 mål) och Anton Lundin (10 mål).

Matchen spelas på Domnarsvallens konstgräs med avspark kl. 15.00.

 

Söndagens bortamatch mot IK Brage slutar med en tung 3-1 förlust efter underläge med 1-0 i paus. Vi tvingas till en förändring i startelvan redan innan matchen då Frank Pettersson får utgå under uppvärmningen och Anton Cajtoft fick göra comeback i Superettan.

Det första halvleken inleds med att vi har mycket bollinnehav utan att skapa dom riktigt vassa målchanserna. Vi får till ett par hörnor och frisparkar runt Brages mål men det är hemmalaget som tar ledningen med 1-0 i den 22:a matchminuten på sin första riktiga målchans. Vår vassaste målchans får Jakob Orlov när han på stopptid i den första halvleken kommer fri med Brages målvakt men avslutet räddas av densamme.

Andra halvlek blir ganska lik den första där vi har mest bollinnehav men Brages omställningar och kontringar hotar och känns farliga. Även i den här halvleken kommer 2-0 efter en period där vi tryckt på utan att få in vårt första mål. Därför känns Alexander Jallows reducering välkommen bara en minut efter Brages 2-0-mål. Tyvärr tillåts Christian Kouakou göra sitt andra mål för dagen när han avgör matchen med sitt 3-1-mål.

Byten
78′: Fendrich ut/Smylie in
85′: Haliti ut/Gustafson in och Crona ut/Gama in

Varningar
Enock Kwakwa (avstängd i nästa match)