Träningsmatch – söndag 7/7 2019

IK Brage-Jönköpings Södra IF

På söndag åker vi till Örebro för att möta IK Brage i en träningsmatch. Matchen spelas på Karlslunds Arena med matchstart kl. 13.00.

När vi mötte Brage på Stadsparksvallen i våras slutade det med en skön 2-0-seger efter mål av de båda inhopparna i matchen, Jakob Orlov och Fabio Gama. Returmötet på Domnarsvallen i Borlänge spelas först i omgång 28 söndagen den 20 oktober. Det aktuella tabelläget i Superettan visar att Brage befinner sig på allsvensk kvalplats med 24 inspelade poäng och där vi själva innehar platsen bakom, 4:e platsen, på 23 poäng. Brage har spelat in sina poäng via tabellraden 7-3-4 där vi själva radat upp 7-2-5. När vi summerar plus-minus-tabellen så är det lika jämnt mellan de båda lagen där Borlängelaget gjort 19 mål och släppt in 11. Det kan jämföras med våra 23 gjorda och 11 insläppta. Även i skytteligan håller vi oss bredvid varandra där vår egen Edin Hamidovic och Brages Anton Lundin delar på andraplatsen med sju gjorda mål vardera.

Med andra ord ett väldigt jämnt läge mellan de båda lagen när 14 omgångar är summerade och vi nu träningsspelar inför omstarten av Superettan.

Även Brages spelare och ledare återsamlades för träning i veckan igen efter några dagars semester. Den 1 juli lät Borlängeklubben meddela att Alexander Ekblad återvänder till sin moderklubb efter senast ha representerat Dalkurds FF. I torsdags lottades andra omgången av Svenska Cupen och Brages del innebär det att man på bortaplan möter division 4-laget Dagsbergs IF från Norrköping.

Följande 18–mannatrupp reser till Örebro i dag för träningsmatchen mot IK Brage:

Frank Pettersson
Anton Cajtoft
Kevin Rodeblad (provspelare)
Jesper Svensson
Joakim Karlsson
Tom Siwe
Alexander Jallow
Nikola Tkalcic
Fredric Fendrich
Amir Al-Ammari
Elmar Abraham (provspelare)
Emil Håkansson (provspelare)
Lukas Lilja (provspelare)
Fabio Gama
Daryl Smylie
Hugo Näslund (provspelare)
Tommy Thelin
Jakob Orlov

 

Redan i den andra matchminuten får Brage sin första hörna som efter en touch dimper ner framför Frank som är alert i matchinledningen. I den tredje matchminuten får Jesper Svensson iväg ett bra distansskott som resulterar i vår första hörna i matchen.

En hög och intensiv press från oss i matchinledningen resulterar i att Jakob Olov kan stöta in 1-0 redan i den femte matchminuten, assisterad från vänster av Nikola Tkalcic.

Vi fortsätter med hög press och vår tredje hörna i matchminut 15 slås av Amir Al-Ammari och är nära att nå Fredric Fendrich på bortre stolpen. Brage har svårt att etablera något organiserat spel men ett bolltapp av oss i 17:e minuten ger Brage skottläge men det viner utanför Franks vänstra stolpe. Brage får iväg ytterligare två distansskott men båda gångerna är Frank med vid sin högra stolpe. 1-0 är ett resultat som står sig halvleken.

Inför den andra halvleken genomför vi följande byten:

Pettersson ut/Cajtoft in
Smylie ut/Karlsson in
Rodeblad ut/Siwe in
Fendrich ut/Abraham in
Jallow ut/Gama in
Håkansson ut/Lilja in
Orlov ut/Thelin in

Fint förarbete av Joakim Karlsson och Amir Al-Ammari resulterar i ett dubbelavslut från Fabio Gama i den andra halvlekens matchinledning.

I den 56:e matchminuten gör vi 2-0 genom Lukas Lilja, fint framspelad av Tommy Thelin. I minuten därefter får Brage frispark strax utanför straffområden men Cajtoft är med bra ute vid sin högra stolpe.

Spelet böljar lite mer fram och tillbaka i andra halvlek där bl. a. ett distansskott från Elmar Abraham får räknas som en bra målchans. Kort därefter får vi frispark i farligt läge utanför straffområdet men Tommy Thelins skott tar i muren. I matchminut 82 genomför Brännström ytterligare ett byte när Tkalcic går ut och Rodeblad kommer in igen. I o m det bytet går Siwe upp och spelar wing-back till höger.

I matchens slutskede tvingar vi fram en sista hörna som slås av Amir Al-Ammari som Tommy Thelin kan nicka in till 3-0 vilket blir slutresultatet i dagens träningsmatch.