Omgång 20 – fredag 16/8 2019

IK Frej Täby-Jönköpings Södra IF

Senast vi mötte IK Frej var i den femte omgången hemma på Stadsparksvallen i en match som slutade 1-1. De gulsvarta från Täby har efter 19 omgångar spelat ihop 16 poäng vilket innebär en 14:e plats vilket i nuläget innebär kval till division 1. Poängen är inspelade via 3 vinster, 7 oavgjorda och 9 förlustmatcher.

IK Frej spelar sina hemmamatcher på Vikingavallen i Täby Kyrkby och har under sommaren genomfört en antal förändringar i såväl ledarstaben som i truppen. Under våren tränades laget av Lukas Syberyjski men inför höstsäsongen lämnade han rollen för att ge plats år Pablo Pinones-Arce och Janne Mian som nu delar på ledarskapet, med Magnus Österberg som fortsatt assisterande tränare. IK Frej har ju som bekant ett samarbetsavtal med Hammarby IF och det är även Hammarby som står för tillsättandet av huvudtränare och både Pinones-Arce och Mian finns i Hammarbys organisation sedan tidigare.

På spelarsidan har bl. a Oke Akpoveta kommit tillbaka till den klubb han representerade under 2016 och man har lånat in vänsterbacken Jean Carlos de Brito från Hammarby. Man har även förstärkt truppen med mittfältaren Albin Mörfelt från Hammarbys akademi. Gällande spelare som lämnat kan vi notera att forwarden Melvin Fritzhell lämnat för fortsatt spel i Örgryte.

I senaste omgången spelade Frej 2-2 borta mot Varberg och matchen dessförinnan slutade även den oavgjort, 1-1, hemma mot Västerås. Senaste segern kom i omgång 11 då man besegrade Degerfors med 2-3 på bortaplan. Till fredagens match har Frej två spelare avstängda och det gäller Pedro Ribeiro och Jean Carlos De Brito.

Fredagens match inleder omgång 20 och matchen spelas på Vikingavallen med avspark kl. 19.00.

Följande matchtrupp är uttagen:

1 Frank Pettersson (MV)
2 Elias Gustafsson
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
10 Jakob Orlov
11 Enock Kwakwa
12 Jesper Svensson
14 Liban Abdulahi
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
18 Jetmir Haliti
19 Alexander Jallow
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
25 Edin Hamidovic
27 Adam Gemheden

 

Vi tog vår tredje raka seger under fredagskvällen när IK Frej Täby besegrades med 1-3 på Vikingavallen.

Första halvlek kan sammanfattas som ganska händelsefattig och där inget av lagen etablerade något ordnat spel. Däremot hände det desto mer under den andra halvleken. Det tog bara fyra minuter efter pausvilan innan Joakim Karlsson slog ett känsligt inlägg från höger som Jakob Orlov kunde sätta pannan på och 0-1 var ett faktum. Innan tvåan kom skulle Tom Siwe få iväg ett rungande distansskott som hemmamålvakten parerar och Edin Hamidovic får iväg en skarv som tar i överliggaren. I den 65:e matchminuten gör Amir Al-Ammari 0-2 i efterspelet till en hörna. Efter diverse turer framför mål får Amir iväg ett vänsterskott som letar sig förbi samtliga och smiter in i målvaktens högra burgavel.

Hemmalaget tilldöms en straff i den 80:e matchminuten efter att Joakim Karlsson ansetts spela bryskt med vänsterarmen. Frank Pettersson går åt rätt håll men straffen är väl slagen och Frej har reducerat. Kort därefter går Enock Kwakwa ut och ersätts av Daryl Smylie och han behöver bara vara på plan i en minut innan har tar vara på Fredric Fendrichs assist och kan stänga matchen med sitt 1-3-mål.

Segern innebär som sagt att vi nu har tre raka segrar och är obesegrade i nio matcher i rad.

Byten
83′: Kwakwa ut/Smylie in
88′: Karlsson ut/Haliti in
90+1: Hamidovic ut/Thelin in

Varningar
Kwakwa, Karlsson