Omgång 17 – lördag 27/7 2019

Jönköpings Södra IF-Degerfors IF

Den här veckan innehåller glädjande nog två hemmamatcher. I tisdags fick 2 514 åskådare (näst bästa publiksiffran i år efter hemmapremiären mot HBK) bevittna segermatchen mot Västerås SK, vilken blev den femte raka hemmasegern på Stadsparksvallen i år. På lördag är det dags igen när vi tar emot tabellåttan Degerfors IF med avspark kl. 18.00.

Senaste mötet med värmlänningarna skedde i omgång 2 när vi förlorade med 2-1 på Stora Valla. Degerfors inledde säsongen starkt men har haft blandade resultat under säsongen och står f n på en resultatrad som innehåller sex segrar, tre oavgjorda och sju förluster vilket ger dem 21 poäng, sex bakom oss, inför lördagens drabbning. Efter sommaruppehållet har Degerfors, precis som vi, spelat två matcher och det mot Varbergs BoIS på bortaplan och mot GAIS hemma på Stora Valla. Båda matcherna har slutat poänglöst för de rödvita efter två 1-0-förluster.

Två spelare i Degerfors trupp är extra bekanta för oss i Jönköping. Det gäller Axel Lindahl som lämnade Jönköpings Södra inför säsongen 2019 och som i år är noterad för 15 spelade matcher vilket bl. a. resulterat i ett mål och två assist. Det gäller även Christos Gravius som spelade hos oss under den senaste allsvenska säsongen då han var hos oss på lån från AIK. Gravius är fortfarande AIK:s spelare men så sent som nu under juli månad förlängde Degerfors lånevatalet att gälla säsongen ut. Även Gravius är noterad för 15 spelade matcher i år.

Fredric Fendrich är avstängd p g a gula kort och Alexander Jallow är tillbaka från sin avstängning. Följande matchtrupp är uttagen till lördagens match:

1 Frank Pettersson (MV)
3 Tom Siwe
7 Sebastian Crona
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
10 Jakob Orlov
11 Enock Kwakwa
12 Jesper Svensson
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
19 Alexander Jallow
22 Nikola Tkalcic
24 Amir Al-Ammari
25 Edin Hamidovic
26 Oliver Ericsson Dorji (MV)
27 Adam Gemheden

Varmt välkomna till Stadsparksvallen för den 17:e omgången och den spännande fortsättningen av Superettan 2019!

 

Lördagens hemmamatch mot Degerfors IF slutar med att vi delar på poängen efter att matchen slutat 1-1.

Första halvlek inleds något trevande men det är ändå vi själva som äger mest boll. Därför kommer Degerfors ledningsmål i den 18:e minuten något överraskande. Gästernas Marcus Astvald får iväg ett skott som tyvärr tar på Sebastian Crona och ställer Frank Pettersson i målet. Värmlänningarna tvingas även göra ett byte redan i den 20:e minuten när Axel Lindahl tvingas utgå. Det förändrar dock inte matchbilden och första halvlek får sammanfattas som ganska händelsefattig.

I andra halvlek syns det direkt att hemmalaget vill mer än vad som visades under de första 45 minuterna och kvitteringsmålet kom redan i matchminut 50 när Daryl Smylie nickar in Amir Al-Ammaris hörna som slås från höger. I den 69:e minuten gör Andreas Brännström matchens enda byte när Fabio Gama går ut och ersätts av Tommy Thelin. Redan i det efterföljande anfallet skapas en farlig målchans när Edin Hamidovic avslutar tätt utanför. Sen följer en period när vi trycker på ganska intensivt och får en ypperlig chans till ledningsmål när Edin Hamidovic vräks ner av gästernas målvakt och straffen är ett faktum. Samme Hamidovic tar hand om straffen men tyvärr tar skottet i ribbans överkant.

Trots en intensiv press under matchens slutskede förblir resultatet oförändrat och matchen slutar 1-1.