Omgång 20 – lördag 11/9 2021

Jönköpings Södra IF-Falkenbergs FF

I mötet med Falkenbergs FF var det äntligen dags att återvända till den nyrenoverade Stadsparksvallen. Även om vi får vänta till nästa säsongs premiärmatch innan den östra ståplatsläktaren är klar var det en härlig känsla som infann sig hos de 2 011 åskådarna som var på plats. Känslan blev inte sämre av att matchen slutade med tre sköna, gröna poäng efter seger med 2-1 mot laget från havet.

Han har väntat i 18 säsonger på att få kliva in på en ny arena och därför var det passande att just Fredric Fendrich fick inleda målskyttet i den 12:e matchminuten. Den härliga känslan för dagen förstärktes ytterligare i den 39:e matchminuten när Robin Book kunde utöka ledningen efter fint förarbete av Junes Barny. Det var Robin Books sjätte mål för säsongen.

Resultatet står sig halvleken ut och den andra halvleken får en annan matchbild där gästerna har mer bollinnehav och skapar även flertalet målchanser som räddas av antingen Frank Pettersson eller målramen som fick ta emot flertalet träffar. Reduceringen kommer på ett distansskott i den 81:a matchminuten vilket gör att det blir ett nervöst avslut på matchen. Resultatet står sig dock och den härliga känslan är fullbordad efter 90+7 på den nyinvigda Stadsparksvallen.

Byten
65: Strandsäter ut, Ljung in
72: Omondi ut, Edqvist in
82: Degerlund ut, Beqaj in

Varningar
Book och Beqaj