Omgång 27 – söndag 6/10 2019

Jönköpings Södra IF-GAIS

På söndag är det dags för hemmamatch igen när vi tar emot GAIS på Stadsparksvallen med avspark kl. 17.30. När vi nu går in i omgång 27 är det årets näst sista hemmamatch för säsongen och i de resterande matcherna väntar Brage (B), Trelleborg (B) och avslutningsvis BP (H).

För GAIS del handlar det om att få tillräckligt med avstånd neråt i tabellen för att undvika negativt kval. Inför omgången placerar sig GAIS på 12:e plats tre poäng före Frej som f n har en av kvalplatserna. GAIS har spelat in sina 28 poäng via 7 vinster, 7 oavgjorda och 12 förluster. En av vinsterna kom i omgång 6 när dom besegrade just oss på Nya Ullevi med 1-0.

Göteborgslaget genomförde ett tränarskifte i somras när Bosco Orovic fick lämna klubben och strax därefter anslöt Tomas Erixon som ny huvudtränare. GAIS har Karl Bohm avstängd till söndagens match.

Senaste inbördes möten

2019: GAIS – Jönköpings Södra IF 1-0
2018: Jönköpings Södra IF – GAIS 2-0
2018: GAIS – Jönköpings Södra IF 2-1
2015: GAIS – Jönköpings Södra IF 1-2
2015: Jönköpings Södra IF – GAIS 1-0

Joakim Karlsson är tillbaka i truppen efter sin avstängning och då vi inte har några nya skador eller avstängningar sedan i tisdags, ser truppen ut enligt följande:

1 Frank Pettersson (MV)
2 Elias Gustafson
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
7 Sebastian Crona
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
11 Enock Kwakwa
10 Jakob Orlov
12 Jesper Svensson
14 Liban Abdulahi
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
18 Jetmir Haliti
19 Alexander Jallow
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
25 Edin Hamidovic

 

Söndagens hemmamatch mot GAIS slutar med förlust, 1-2, efter en mållös första halvlek.

I första halvlek får vi se en ganska väntad matchbild när vi har mycket boll och kommer fram till en rad halvchanser innan Edin Hamidovic får halvlekens vassaste målchans. Jakob Orlov nickar ner och Edin får ett läge fri med GAIS-målvakten men där tyvärr avslutet går utanför. Det blir halvlekens vassaste målchans i en halvlek som slutar mållös.

I andra halvlek kommer bortalaget ut och får till ett spel som gör att halvleken inledningsmässigt blir spelmässigt mer jämn. Dessvärre betyder det också att gästerna tar ledningen i den 54:e spelminuten efter ett avslut från nära håll vid Frank Pettersson högra stolpe. I matchminut 62 gör Andreas Brännström matchen första byte då Fredric Fendrich går ut och ersätts av Liban Abdulahi. Vi fortsätter kämpa för kvittering men i den 80:e matchminuten tilldöms GAIS en straff efter att Frank Pettersson rivit ner en GAIS-spelare vid ett friläge med varning som följd. Straffen slås i ribban men returen blir inte bättre än att GAIS kan göra sitt andra mål för dagen. Därefter blir det en ganska massiv press mot bortalagets mål och i den 85:e minuten går Jakob Orlov upp i duell med GAIS-målvakten vilket resulterar i att vi tilldöms straff. En straff som Alexander Jallow förvaltar väl och reducerar till 1-2.

Tror sex tilläggsminuter når vi ingen kvittering utan resultatet står sig matchen ut.

Byten
62′: Fendrich ut/Abdulahi in
67′: Crona ut/Gustafson in
87′: Al-Ammari ut, Thelin in

Varningar
Alexander Jallow, Frank Pettersson och Daryl Smylie