Omgång 26 – tisdag 1/10 2019

Jönköpings Södra IF-Mjällby AIF

Omgång 26. Enkronasmatch och fri entré. Samtliga sittplatsbiljetter är avropade. Ettan mot tvåan. Snacka om all-inclusive när vi tar emot Mjällby AIF på Stadsparksvallen på tisdag med avspark kl. 19.00.

Den spännande toppstriden i Superettan fortsätter och på tisdag ska vi tillsammans se till att skapa en stämning på Stadsparksvallen som bär fram killarna till tre nya poäng. Det kan inte ha undgått någon att det är årets enkronasmatch vilket gör att det är fri entré till matchen och vi rekommenderar alla att komma i god tid innan avspark. Den är ca 70 företag som gör det hela möjligt och dessa samlas på Elite Stora Hotellet för uppsnack och mat innan matchen. Det innebär att det är ca 200 personer som träffas för att därefter, med hjälp av Smålandsbussen, bussas upp till Stadsparksvallen strax innan avspark.

Vi tar emot ett Mjällby AIF som inför omgången leder serien, dock endast en poäng före oss själva. Mjällbys tre senaste matcher har resulterat i två förluster, Degerfors (B) och BP (H) samt en vinst nu senast med 3-o mot Trelleborg (B). Senast vi möttes var den 1 juni och i omgång 11 och vi fick lämna Strandvallen utan poäng efter ett sent 1-0-mål av hemmalaget som också blev matchens enda.

Mjällby har två spelare som båda står på åtta gjorda mål. Då är dock Jakob Bergström en av dessa och han lämnade Blekingelaget under sommarens transferfönster och representerar nu norska Mjøndalen IF. Det innebär att det är Bubacarr Jobe som leder den interna skytteligan för säsongen.

 

Tisdagens toppmatch mot Mjällby AIF slutade mållös inför årets i särklass bästa publiksiffra, 5 317 åskådare. 

Första halvlek inleds med att gästerna har mest bollinnehav utan att skapa allt för många målchanser. Vi har det dock jobbigt på Mjällbys fasta situationer och det är i efterspelet på en hörna som gästerna har sin första farliga målchans men där Frank Pettersson gör en strålande räddning på avslut från nära håll. Andra halvan av första halvlek hittar vi våra positioner något bättre och kan etablera mer spel på gästernas planhalva, utan att för den skull lyckas fullt ut i den sista tredjedelen.

Andra halvlek blir ett fortsatt ställningskrig med mycket dueller och där Frank Pettersson står för några avgörande räddningar vilket till slut betyder att de båda lagen delar på poängen. Mjällby förblir serieledare efter omgång 26 med oss själva på andra plats.

Nu väntar ny hemmamatch redan på söndag när GAIS kommer på besök och den matchen startar kl. 17.30.

Byten
68′: Orlov ut/Kwakwa in
88′: Haliti ut/Gustafson in

Varningar
Jesper Svensson och Enock Kwakwa