Svenska Cupen – lördag 2/3 2019

Jönköpings Södra IF-Norrby IF

Nu på lördag den 2 mars spelar vi den tredje och avslutande omgången i Svenska Cupens gruppspel. Det är Norrby IF som kommer på besök och matchen spelas i Elmiahallen med start kl. 14.00.

Inför den avslutande omgången i grupp 1 är tabelläget det att AIK leder på 4 poäng följt av Örgryte på 3 poäng (+1), Jönköpings Södra på 3 poäng (+/- 0) och på fjärde plats finns Norrby på 1 poäng.

Matchen mellan AIK och Örgryte spelas på Friends Arena samtidigt som vi spelar mot Norrby IF i Elmiahallen.

Svenska Cupens gruppspel består av åtta grupper, där gruppsegrarna avancerar till kvartsfinal som spelas 9 till 10 mars. I kvartsfinalerna lottas de fyra gruppsegrarna med bäst resultat från gruppspelet som hemmalag mot övriga gruppsegrare. Hemmalag i semifinaler och final utses genom fri lottning. Semifinalerna spelas 16 till 17 mars och den 30 maj spelas finalen.

Årskorten för 2019 gäller för cupmatchen på lördag. För er som inte fått årskortet finns det möjlighet att hämta ut det i entrén till Elmiahallen innan matchen på lördag. Det är fri entré för alla födda 2003 eller senare.

Följande trupp är uttagen till matchen mot Norrby IF:

Frank Pettersson (mv)
Oliver Ericsson Dorji (mv)
Philip Wiström
Joakim Karlsson
Erik Moberg
Tom Siwe
Alexander Jallow
Jesper Svensson
Fredric Fendrich
Sebastian Crona
Amir Al-Ammari
Enock Kwakwa
Jetmir Haliti
Fabio Gama
Daryl Smylie
Tommy Thelin
Benjamin Tannus
Jakob Orlov

Välkomna till Elmiahallen!

 

Cupmatchen mellan Jönköpings Södra IF och Norrby IF slutar med seger med 1-0 efter frisparksmål av Alexander Jallow.

Den första halvleken är bara 18 minuter gammal när vi tvingas genomföra vårt första byte. Det är Philip Wiström som tyvärr tvingas utgå skadad och ersätts av Tom Siwe. Vi för spelet under den första halveken och i matchminut 23 har Amir Al-Ammari ett skott på mål som dock räddas av Norrbys målvakt. Sju minuter senare är det Alexander Jallow som testar skottlyckan på en frispark och den här gången går den in i mål via bortalagets målvakt. 1-0 är ett resultat som står sig halvleken och matchen ut.

Andra halvlek blir spelmässigt ganska jämn utan att det skapas allt för mycket tydliga målchanser. Vi gör två byten när först Fredric Fendrich går ut i matchminut 75 och ersätts av Tommy Thelin och sen när Jakob Olov kliver av i den 84.e och in kommer Daryl Smylie.

I matchen mellan AIK och Örgryte vinner hemmalaget med 1-o och blir i o m det gruppsegrare. Vi själva sluta två i gruppen på 6 poäng följt av Örgryte på 3 poäng och Norrby på 1 poäng.