Omgång 24 – lördag 21/9 2019

Jönköpings Södra IF-Norrby IF

 

På lördag kliver vi in i den 24:e omgången av Superettan och vi gör det som serieledare. Det är Norrby IF som kommer på besök och ingen har väl glömt urladdningen från omgång 4 när vi besegrade Boråslaget med 7-1 på Borås Arena. Hur som helst är det en otroligt spännande fortsättningen på serien och vi hoppas på ett massivt stöd från alla södraiter på lördag och att vi tillsammans skapar en inramning som bär fram killarna till tre nya poäng.

Om vi backar bandet tio månader så är de blå-vita från Borås det lag som vi mött flest gånger under perioden. Vi avslutade fjolårssäsongen med att spela 0-0 på Stadsparksvallen i en match som för båda innebar säkrat kontrakt i Superettan 2019 utan att kvalspela. Under säsongen 2019 så har vi mötts i Elmiahallen i Svenska Cupen i en match som vi går segrande ur med 1-0 efter frisparksmål av Alexander Jallow. Därtill möttes vi i mars månad på Borås Arena i genrepet inför seriepremiären och även där går vi segrande ur matchen med 1-0 efter mål av Jakob Orlov. På det har vi även den nämnda 7-1 segern från i våras.

Norrby IF har haft blandade resultat under säsongen och ligger inför omgången på en 8:e plats med resultatraden 8 segrar, 8 oavgjorda och 7 förluster. Norrbys resultatrad de tre senaste omgångarna visar på två förluster mot Brage (H) och mot Dalkurd (B) samt oavgjort i senaste omgången mot Varberg (H).

Till matchen på lördag har Norrby Abbas Mohamad avstängd p g a gula kort. Norrby har gjort 32 mål under säsongen och över hälften av målen kommer från trion Richard Yarsuvat, Dardan Rexhepi och Robin Strömberg.

 

Lördagens hemmamatch mot Norrby IF slutar med förlust med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek.

Det blev en match där vi själva har ett stort spelmässigt övertag i princip hela matchen igenom men där tyvärr Norrby får full utdelning på de avslut dom har under matchen. Första målet kommer i matchminut 24 och det är en frispark på vår högerkant som går förbi samtliga och efter en hög studs landar i Frank Petterssons vänstra burgavel.

I andra halvlek lyckas vi sätta något högre bolltempo och skapar fler klara målchanser. Den klaraste av dom alla är när vi i matchminut 66 tilldöms straffspark efter att Jetmir Haliti blivit nerdragen i Norrbys straffområde. Edin Hamidovis straffspark seglar dock över målramen och kvitteringen uteblir. Trots en massiv press mot Norrbymålet får vi inte till kvitteringen och i den 86:e minuten kan bortalaget avgöra med sitt 2-0-mål.

Byten
45: Kwakwa ut/Orlov in
88: Haliti ut/Thelin in

Varningar
Fredric Fendrich