Omgång 22 – söndag 1/9 2019

Jönköpings Södra IF-Örgryte IS FF

På söndag fortsätter den spännande toppstriden i Superettan. Inför omgången befinner vi oss på tredjeplatsen, vilket innebär allsvensk kvalplats, och Örgryte är placerade på en femteplats, endast fyra poäng bakom oss. Således upplagt för en spännande och viktigt hemmamatch.

Det är tredje gången i år som vi möter Örgryte i tävlingssammanhang. I februari möttes vi i Svenska Cupens gruppspel och den matchen spelades på Valhalla IP i Göteborg. Efter mål av Jakob Orlov och Alexander Jallow så gick vi segrande ur den matchen med 2-1. I maj månad var vi tillbaka i Göteborg och den här gången på Gamla Ullevi och match i Superettans sjunde omgång. Då delade vi på poängen i en match som slutade 1-1 efter att vårt mål gjorts av Amir Al-Ammari.

Örgryte är som sagt endast fyra poäng bakom oss och har ett matchfacit de tre senaste matcherna som inneburit en förlust mot Västerås (B), en oavgjord mot Mjällby (H) och en vinst mot Öster (B). De röd-blåa från Göteborg har likt oss spelat i Svenska Cupens andra omgång och i lokalderby mot Utsiktens BK gick man vidare till gruppspelet efter en 1-0-seger. Den spelare som under året fått mest uppmärksamhet är Gustav Ludwigson som på 20 matcher är noterad för tio mål och sex assist. Ludwigson är även klar för Hammarby IF till säsongen 2020 men spelar kvar i Örgryte säsongen ut.

Varken Örgryte eller vi själva har spelare avstängda till söndagens match och vår egen matchtrupp presenteras efter lördagens träning.

Varmt välkomna till Stadsparksvallen med avspark kl. 15.00!

Till söndagens hemmamatch mot Örgryte IS är följande matchtrupp uttagen:

1 Frank Pettersson (MV)
2 Elias Gustafsson
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
7 Sebastian Crona
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
11 Enock Kwakwa
12 Jesper Svensson
14 Liban Abdulahi
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
18 Jetmir Haliti
19 Alexander Jallow
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
25 Edin Hamidovic

 

Vilken söndag det blev på Stadsparksvallen! Det utlovade ovädret höll sig borta men 3 161 åskådare var på plats och bidrog till årets bästa publiksiffra. I vad många skulle sammanfatta som en underhållande match så segrar vi med 5-2 (2-2) vilket innebär att vi avancerar till andraplatsen i Superettan.

Vi tar ledningen redan i den femte matchminuten efter att vi tilldöms straff efter en situation där bollen tar på en Örgrytehand. Bortalagets målvakt går åt rätt håll och har en hand på bollen men Edin Hamidovics straff betyder ändå 1-0 i matchinledningen. Matchen fortsätter i ett högt, svängigt tempo och Örgryte tillåts både kvittera och ta ledningen innan matchklockan står på 25 minuter. Efter snabba spelvändningar kvitterar Gustaf Ludvigsson och Ailton Almeida sätter andra målet. Bortalaget får dock bara ha ledningen i en dryg minut innan Alexander Jallow spelar fram Edin Hamidovic som kvitterar till 2-2 vilket står sig halvleken ut.

I andra halvlek visar vi direkt att vi går för segern i matchen och sätter upp ett högt tempo som håller sig matchen ut. I 65:e och 75:e matchminuten gör Daryl Smylie sina två första mål för matchen och båda gångerna blir han assisterad av Elias Gustafson. I första bytet går Edin Hamidovic ut och ersätts av Tommy Thelin och då har vi spelat i 76 minuter. I matchens sista minut har vi en snabb spelvändning där Tommy Thelin spelar fram Daryl Smylie som fullbordar sitt hattrick och matchens slutresultat, 5-2.

Edin Hamidovics två mål innebär att han går upp i delad skytterligaledning på 12 mål. Samma antal som Varberg BoIS Astrit Seljmani. Daryl Smylie hattrick betyder att han nu står på nio gjorda mål och är vår näst bästa målskytt.

Innan matchen uppmärksammades även Fredric Fendrich då dagens match innebar hans 400:e tävlingsmatch i vårt a-lag.

Byten:
76′: Hamidovic ut/Thelin in
89′: Gustafson ut/Haliti in

Varningar
Fredric Fendrich, avstängd i nästa match