Omgång – måndag 12/8 2019

Jönköpings Södra IF-Syrianska FC

På måndag är det dags för hemmamatch igen när vi tar emot  Syrianska FC från Södertälje. Matchen som ingår i omgång 19 av Superettan har avspark kl. 19.00 på Stadsparksvallen.

Vi har revansch att utkräva för förlusten senast vi mötte Syrianska vilket var i den 13:e omgången. Trots ett sent kvitteringsmål av Jakob Orlov så tilläts hemmalaget gör 2-1 på stopptid och vi fick vända hem utan poäng. Matchen mot Syrianska den 14 juni är den senaste förlusten i vår matchstatistik. Därefter har vi spelat sex omgångar som resulterat i fyra vinster och två oavgjorda matcher.

Efter 18 spelade omgångar befinner sig Syrianska på 12:e plats med 20 inspelade poäng vilket man gjort via resultatraden 5-5-8. Laget från Södertälje har spelat fem matcher efter omstarten vilka har resulterat i två segrar, två oavgjorda och en förlust.

Andrew Michael Stadler är den spelare som gjort flest mål i laget så här långt med sina fyra gjorda.  Ammar Ahmed är en offensiv kraft som stått för tre gjorda mål men även fyra assist. I mötet mot oss har Syrianska Patrik Dyrestam avstängd p g a gula kort.

Vår matchtrupp presenteras under söndagen och i nuläget vet vi att Daryl Smylie är avstängd p g a gula kort.

 

Under måndagskvällen förstärkes vår starka hemmastatistik när vi besegrade Syrianska FC med 3-1. Segern på Stadsparksvallen innebär att vi på vår hemmaborg endast förlorat premiärmatchen mot Halmstads BK och därefter spelat två oavgjorda och gått segrande ur sju matcher. Vi har nu även åtta matcher i rad utan förlust.

Vi visar direkt i matchinledningen att vi vill föra matchen och redan i den fjärde matchminuten har Edin Hamidovic ett avslut som tar i stolpen. I den femte matchminuten drar Syrianskas målvakt ner Jakob Orlov på ett sätt som innebär såväl straff till oss samt bortalagets första varning. Straffen förvaltas väl av Alexander Jallow som sätter 1-0. Även Jakob Orlov hinner med ett rungande avslut i målvaktens högra stolpe innan han i den 37:e matchminuten spelar fram till Edin Hamidovic som efter en fin prestation i straffområdet distinkt sätter 2-0. Vi fortsätter ha ett stort bollinnehav halvleken ut och när klockan står på 45+3 passar Edin Hamidovic fram till Amir Al-Ammari som behärskat sätter 3-0 med ett distansskott.

Vi genomför ett byte i halvlek då Joakim Karlsson går ut och ersätts av Jetmir Haliti. Andra halvlek är inte lika bra som den första sett med grön-vita ögon och lyssnar man till Andreas Brännstöms redogörelse på presskonferensen så håller vi oss inte till den matchplan som är tänkt. I den 64:e matchminuten tillåts gästerna att reducera men mer än så mäktar bortalaget inte med utan segern summeras till 3-1. Förutom första halvlek och segern så gläds vi även åt Elias Gustafssons debut som genomfördes med beröm godkänt.

Byten
46′: Karlsson ut/Haliti in
80′: Hamidovic ut/Gama in
87′: Gustafson ut/Thelin in

Varningar
25′: Hamidovic
88′: Fendrich