Omgång 14 – söndag 23/6 2019

Jönköpings Södra IF-Trelleborgs FF

Superettansäsongen 2019 inleddes med hemmamatchen mot Halmstads BK den 2 april. När vi på söndag möter Trelleborgs FF på Stadsparksvallen så avslutar vi vårsäsongen vilken då ha innehållit sju hemmamatcher och sju bortamatcher. Det enda lag vi inte mött i årets serie är Västerås SK vilka vi möter i omstarten den 16 juli (B) för att sedan ta emot dem på Stadsparskvallen den 23 juli. Av de sex hemmamatcherna som hitintills är spelade är det bara premiärmatchen mot Halmstads BK som slutat utan gröna poäng. Därefter följer en oavgjord (Frej) och fyra segrar (Dalkurd, Öster, Brage och Varberg).

Matchen mot Trelleborgs FF på söndag startar kl. 15.00 och Andreas Brännström har tagit ut följande matchtrupp:

1 Frank Pettersson (MV)
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
7 Sebastian Crona
9 Tommy Thelin
10 Jakob Orlov
12 Jesper Svensson
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
18 Jetmir Haliti
19 Alexander Jallow
22 Nikola Tkalcic
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
25 Edin Hamidovic
27 Adam Gemheden
29 Igor Popanicic
30 Ahmad Gero

 

Söndagens hemmamatch mot Trelleborgs FF slutar med ny hemmaseger och med det så gångbara resultatet 2-0. Under våren har vi nu spelar 14 omgångar av Superetten varav sju hemmamatcher vilka resulterat i en förlust, en oavgjord och fem segrar. Vi trivs onekligen på Stadsparksvallen!

Fösta halvlek inleds med ett stort grön-vitt bollinnehav även om det är de skånska gästerna som har den farligaste målchansen redan efter fem minuter men där Frank Pettersson parerar friläget. Hela första halvlek får spelmässigt tillskrivas hemmalaget även om tempot är relativt låg och de riktigt vassa målchanserna saknas.

Andra halvlek har samma grön-vita spelövertag med den skillnaden att tempot dras upp och målchanserna blir fler. I den 57:e matchminuten chippar Fredric Fendrich fram bollen till Fabio Gama som avancerar fram mot straffområdet och lossar av skottet som tar på Alexander Jallow och in i Trelleborgsmålvaktens högra burgavel. Ett 1-0 mål som tillskrivs Alexander Jallow. I den 78:e matchminuten gör vi vårt första byte när Jakob Orlov går ut och ersätts av Edin Hamidovic. Vår nummer 25 behöver bara vara på plan i två minuter innan Jesper Svensson frispelar Edin som behärskat dundrar in 2-0 via målvaktens vänstra stolpe. Det målet betyder att Edin nu står på sju mål totalt vilket placerar honom på en delad andra plats i Superettans skytteliga när vi går till sommarvilan. Även Jesper Svenssons assist innebär att han placerar sig i topp i assistligan. Han är en av fyra spelare som står på fem assist vardera.

Vi håller undan under de resterande tio minuterna och årets sjunde seger är ett faktum.

Byten
78′: Orlov ut/Hamidovic in
89′: Crona ut/Haliti in