Omgång 12 – onsdag 19/6 2019

Jönköpings Södra IF-Varbergs BoIS FC

Följande matchtrupp är uttagen:

1 Frank Pettersson (MV)
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
7 Sebastian Crona
9 Tommy Thelin
10 Jakob Orlov
12 Jesper Svensson
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
18 Jetmir Haliti
19 Alexander Jallow
21 Benjamin Tannus
22 Nikola Tkalcic
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
30 Ahmad Gero

 

Vilken skön onsdagkväll det blev på Stadsparksvallen! På en perfekt gräsmatta och i 28 gradig värme tog vi emot serieledande Varbergs BoIS och efter 94 minuters fotbollskamp står vi som segrare med 3-1.

De första minuterna av matchen känner lagen på varandra men redan i den sjunde matchminuten kommer 1-0. Målet kommer efter en hörna från vänster som slås av Nikola Tkalcic och som, efter nickassist av Fredric Fendrich, nickas i mål av Jakob Orlov. I den 28 minuten tvingas gästerna göra sitt första byte då skytteligaledaren Astrit Seljmani är tvungen att utgå. Varberg får en bra chans till kvittering i halvlekens slutskede när dom tilldöms en frispark strax utanför vårt straffområde. Skottet stryker dock precis utanför Frank Petterssons högra stolpe.

Den andra halvleken inleds med att de serieledande gästerna sätter ett högt tryck mot oss och får ett spelmässigt övertag. Därför kommer ett befriande 2-0-mål i den 63:e matchminuten. Även den här gången på hörna och med Jakob Orlov som nickar in sitt andra mål för dagen. Vänsterfotassist från hörnflaggan: Amir Al-Ammari. Därefter hinner vi bara spela i fem minuter innan Fabio Gama dras ner i gästernas straffområden och straffen är ett faktum. Alexander Jallow stegar fram och stänker säkert in 3-0. I den 87:e minuten kommer en reducering men närmare än så kommer inte hallänningarna och vi noterar den tredje hemmasegern i rad.

Byten
80′: Gama ut/Thelin in
84′: Orlov ut/Gero in
93′: Crona ut/Haliti in