Omgång 11 – lördag 1/6 2019

Mjällby AIF-Jönköpings Södra IF

Efter en något haltande inledning på säsongen för både Jönköpings Södra och Mjällby har de bägge lagen under de senaste veckorna verkligen växlat upp. Detta så pass att det nu är ett riktigt toppmöte som väntar när lagen möts nu på lördag.

Det var nog få som inför säsongen räknade med att Mjällby skulle befinna sig på uppflyttningsplats efter en tredjedel av serien spelad. Laget är en av tre nykomlingar i serien och de flesta förväntade sig nog snarare att Mjällby skulle få kämpa för att undvika nedflyttning. Dessa förväntningar har laget minst sagt överträffat hittills och en person man har att tacka för de framgångarna är lagets tränare.

När laget i år återvände till Superettan efter tre år i Division 1 gjorde man det med en ny huvudtränare i form av Milos Milojevic. Milojevic som förra året var lagets assisterande tränare har i år fått axla huvudansvaret och det har han, bortsett från en trevande start på säsongen, gjort med bravur.

Mjällbys fina tabellplacering är mycket tack vare lagets nuvarande form. Sex raka vinster är ett minst sagt imponerande facit och däribland finns segrar mot flera topptippade lag som bland annat Örgryte, Trelleborg och Öster. Det är med andra ord seriens kanske hetaste lag vi ställs mot nu till helgen.

En Mjällbyspelare som imponerat extra mycket under lagets starka start på säsongen är anfallaren Jacob Bergström. Bergström har hittills gjort sex mål i Superettan, ett facit som placerar honom på en delad andraplats i skytteligan tillsammans med vår egen Edin Hamidovic. Det är dock inte bara Jacob Bergström som vi behöver ha koll på i Mjällbyoffensiven nu på lördag. Bubacarr Jobe, Bergströms förmodade anfallspartner, var lagets kanske bästa spelare när laget i fjol gick upp från division 1. Den gambiska landslagsmannen stod då för 16 mål och har följt upp det med två stycken under första tredjedelen av den här säsongen.

Matchen spelas nu på lördag den 1 juni på Strandvallen med avspark 16.00. Biljetter finns att köpa på https://www.tickster.com/sv/events/search?q=Mj%C3%A4llby+AIF

Andreas Brännström har tagit ut följande matchtrupp:

1 Frank Pettersson (MV)
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
7 Sebastian Crona
9 Tommy Thelin
10 Jakob Orlov
11 Enock Kwakwa
12 Jesper Svensson
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
18 Jetmir Haliti
19 Alexander Jallow
21 Benjamin Tannus
22 Nikola Tkalcic
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
25 Edin Hamidovic

 

Det blev förlust med 1-0 i lördagens bortamatch mot Mjällby AIF efter att hemmalaget avgjort i matchminut 88.

Tyvärr fick vi en störning redan under uppvärmningen då Sebastian Crona tvingades kasta in handuken med en känning i baksida. Det gjorde att Andreas Brännström genomförde en förändring i den planerade startelvan där Jetmir Haliti flyttades ner som mittback och Nikola Tkcalcic fick göra sin debet som wingback i högerposition. Första halvlek blir en ganska jämn tillställning utan att det skapas några direkta målchanser. Tyvärr får Edin Hamidovic kliva av planen i den 36:e minuten med en förmodad skada och in kommer Jakob Orlov.

Den andra halvleken får sammanfattas mest som ett ställningskrig och det dröjer som sagt till matchminut 88 innan matchens enda mål kommer av Mjällbys Ottar Magnus Karlsson.

Nu blir det ett speluppehåll i två veckor i o m den framflyttade hemmamatchen mot Varbergs BoIS. Nästa match är fredagen den 14 juni borta mot Syrianska FC och nästa hemmamatch mot nämnda Varberg onsdagen den 19 juni.

Byten
36: Hamidovic ut – Orlov in
88: Tkalcic ut – Gama in

Statistik
Avslut: 8-6
Gula kort: 3-1 (Gama)