Svenska Cupen – söndag 24/2 2019

Örgryte IS-Jönköpings Södra IF

Följande trupp reser till Göteborg och Valhalla 1 på söndag för cupmatchen mot ÖIS:

Frank Pettersson (mv)
Oliver Ericsson Dorji (mv)
Philip Wiström
Joakim Karlsson
Erik Moberg
Tom Siwe
Max Watson
Alexander Jallow
Jesper Svensson
Fredric Fendrich
Sebastian Crona
Amir Al-Ammari
Enock Kwakwa
Fabio Gama
Daryl Smylie
Tommy Thelin
Benjamin Tannus
Jakob Orlov

Matchstart kl. 17.00.

 

Det blev en skön 2-1 seger i cupmatchen mot Örgryte IS efter mål av Jakob Orlov och Alexander Jallow.

Det blev en intensiv inledning på matchen och redan i den andra matchminuten tilldelas Fabio Gama gult kort efter en duell med Örgrytes målvakt. Det var inte så mycket målchanser att skriva om i inledningen av matchen och Örgrytes ledningsmål kom något överaskande. Målet kom i matchminut 11 och det var hemmalagets Karl-Johan Lindblad som nickskarvade in en hörna. Spelmässigt får nog första halvlek tillskrivas Jönköpings Södra utan att det för den skull var allt för mycket målchanser.

Andra halvlek var bara sju minuter gammal när Jakob Olov plockade upp en bakåtpassning och kunde rulla in kvitteringen. Hemmalaget gör ett dubbelbyte i matchminut 63 och för Jönköpings Södras del kommer det första bytet efter 74 minuter när Enock Kwakwa går ut och ersätts av Daryl Smylie. Fem minuter senare går Jakob Orlov ut och in kommer Tommy Thelin. Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid skär Alexander Jallow in från sin vänsterkant och överlistar hemmalagets målvakt vilket innebär 1-2. Ett resultat som står sig matchtiden ut vilken skulle visa sig innehålla tre tilläggsminuter.

I den andra matchen i gruppen spelade Norrby och AIK 1-1 vilket innebär att gruppen lever in i den sista cupomgången på lördag. AIK står på 4 poäng, ÖIS på 3 tillsammans med Jönköpings Södra och Norrby på 1 poäng.