Omgång 13 – fredag 14/6 2019

Syrianska FC-Jönköpings Södra IF

På fredag bär det av till Södertälje för att möta Syrianska FC på Södertälje fotbollsarena.

Vi möter ett Syrianska som är nykomlingar i årets Superetta efter att ifjol ha kvalat sig upp från division 1 genom att i kvalmatcherna besegra IFK Värnamo. Efter 11 spelade omgångar hittar vi laget från Södertälje på en 15:e plats med nio inspelade poäng och det genom resultatraden 2-3-6.

Klubben som bildades så sent som 1977 gick upp i Superettan för första gången 2008. Laget har även hunnit med tre allsvenska år och det under åren 2011-2013. Det här året inledde man med att ha Korosh Hatami som ny huvudtränare. Då resultatet uteblivit under våren fick Hatami lämna posten under maj månad och numera leds laget av den tidigare anfallaren Mattias Genc.

Vid en snabb koll i truppen hittar vi några namn som är bekanta för ganska många fotbollsintresserade. Dels Sebastian Rajalakso med förflutet i bl.a. Djurgårdens IF men även Mathias Ranegie som spelat i både BK Häcken, Malmö FF och italienska Udinese. Ranegie är även noterad för fem landskamper vilka resulterade i ett mål. En annan välkänd profil som representerat Syrianska FC är Johan “Fimpen” Bergman känd för filmen Fimpen som hade premiär 1974 och som han gjorde som 6-åring med svenska landslaget. I filmen som regisserades av Bo Widerberg kan man bl. a. se Ralf Edström spela rollen som sig själv.

Efter fredagens möte avslutar Syrianska med att möta Norrby IF (b) innan det är dags för uppehåll.

Matchen startar kl. 19.00 och för de som inte är på plats så sänds den på C More.

Följande matchtrupp är uttagen:

1 Frank Pettersson (MV)
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
7 Sebastian Crona
9 Tommy Thelin
10 Jakob Orlov
12 Jesper Svensson
15 Anthony Bakic
17 Daryl Smylie
18 Jetmir Haliti
19 Alexander Jallow
22 Nikola Tkalcic
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
25 Edin Hamidovic
29 Igor Popanicic
30 Ahmad Gero

 

 

Fredagens bortamatch mot Syrianska FC slutar med en 2-1 förlust.

Första halvlek är 45 minuter där vi själva har i princip allt bollinnehav. Att hemmalaget då gör 1-0 i 12:e minuten kan inte beskrivas som något annat än en kalldusch. Målet noteras som ett självmål efter att skottet från hemmalaget tar på vår egen Jetmir Haliti och förbi Frank Pettersson. Därefter följer en period när både Tommy Thelin, Alexander Jallow och Jakob Orlov har skott på mål utan att vi för den delen skapar någon riktigt het målchans.

Under andra halvlek händer det inte mycket fören det kommer en efterlängtad kvittering i matchminut 89 genom Jakob Orlov och på assist från Fredric Fendrich. Tyvärr tillåts hemmalaget åter ta ledningen i matchminuten efter. Kort därefter blåser Robert Daradic av matchen och Syrianska FC står som segrare med 2-1.

Nu ser vi fram emot den uppskjutna hemmamatchen mot Varbergs BoIS som spelas på onsdag den 19 juni med matchstart kl. 18.30.