Svenska Cupen – onsdag 21/8 2019

Torns IF-Jönköpings Södra IF

På onsdag den 21 augusti är det dags för oss att kliva in i Svenska Cupens andra omgång där segraren i matchen kvalificerar sig till vinterns gruppspel. Vi möter division 1-laget Torns IF från Lund som i omgång 1 slog ut Hässleholms IF med 6-2. Matchen spelas på Tornvalla, Stångby, med avspark kl. 18.30.

Torns IF spelar i division 1 Södra och ligger f n på en åttonde plats i en serie som toppas av Ljungskile följt av Skövde AIK. I de två senaste matcherna har Torn förlorat mot lag som för oss inte är helt okända. I lördagens seriematch blev det förlust med 1-2 hemma mot IFK Värnamo och i omgången före blev det en 1-0-förlust på bortaplan mot Assyriska IK.

Under det transferfönster som nyss stängde så förstärkte lundalaget med tre nyförvärv i Alan Asaad (Degerfors IF), Emil Johansson (Trelleborgs FF) och Viktor Larsson (Malmö FF).

Upplägget i Svenska Cupen 2019/2020 är enligt följande:

Omgång 1
De 64 lagen från distrikten möter varandra utifrån geografisk spelordning. Spelas senast den 3 juli.

Omgång 2 De 32 segrarna från omgång 1 lottas mot de 32 SEF-lagen. De 16 nordligaste distriktslagen lottas fritt mot de 16 nordligaste SEF-lagen och samma sak sker med de sydligaste. Distriktslagen är hemmalag.

Omgång 3 och vidare Spelas som gruppspel där de 16 högst rankade lagen placeras in i grupperna och de övriga 16 lottas in fritt. De åtta gruppsegrarna avancerar till kvartsfinal. I kvartsfinalerna lottas de fyra gruppsegrarna med bäst resultat från gruppspelet som hemmalag mot övriga gruppsegrare. Hemmalag i semifinaler och final utses genom fri lottning. Speldagar för gruppspel, semifinaler och final fastställs i årsplanen för 2020.

Till onsdagens cupmatch mot Torns IF är följande matchtrupp uttagen:

1 Frank Pettersson (MV)
2 Elias Gustafsson
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
9 Tommy Thelin
11 Enock Kwakwa
12 Jesper Svensson
14 Liban Abdulahi
15 Anthony Bakic
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
18 Jetmir Haliti
19 Alexander Jallow
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
25 Edin Hamidovic
27 Adam Gemheden
29 Igor Popanicic

 

 

 

Det blev en tuff cupmatch borta mot division 1-laget Torns IF men efter 120 spelade minuter står vi som segrare med 2-1.

Andreas Brännström summerar matchen så här:

– Vi startar matchen ganska bra men sett över hela matchen håller vi ett något lågt tempo. Torn är tunga att möta, inte minst centralt, och vi får inte matchbilden riktigt dit vi vill. Desto starkare att gå segrande ur matchen och nu är vi vidare till vinterns gruppspel vilket var målet. Båda målen görs av Tommy Thelin där Edin Hamidovic är framspelare bägge gångerna, avslutar Andreas Brännström.

Nu väntar några dagars vila och träning innan det är dags för den 21 omgången av Superettan. På tisdag den 27 augusti åker vi till Örjans Vall för mötet med Halmstads BK.