Omgång 29 – lördag 26/10 2019

Trelleborgs FF-Jönköpings Södra IF

Nu är det bara två omgångar kvar av Superettan 2019 och på lördag väntar en ny bortamatch mot Trelleborgs FF. Därefter spelas årets sista seriematch mot IF Brommapojkarna på Stadsparksvallen söndagen den 3 november.

Vi åker till Vångavallen för att möta ett Trelleborg som så sent som förra säsongen spelade i Allsvenskan och som säkerligen hade högre ambitioner än att efter 28 spelade omgångar befinna sig på 11:e plats. Dom 31 inspelade poängen innebär att skåningarna inte har säker mark under fötterna då det är fem poäng ner till kvalplats med sex poäng kvar att spela om. Så visst ska det mycket till, men lördagens motståndare vill säkert spela till sig poäng för att av egen kraft säkerställa spel i Superettan 2020 utan att behöva kvala. I sista omgången åker Trelleborg till Göteborg för att möta GAIS på Gamla Ullevi. Ett GAIS som per i dag också har 31 poäng och befinner sig på plats 12.

Så sent som i måndags meddelade Trelleborgs FF att man sparkar sin huvudtränare tillika sportchef, Peter Swärdh, med endast två omgångar kvar av seriespelet. Söndagens förlust med 4-0 mot Norrby IF blev således Swärdhs sista framträdande och det blir den tidigare assisterande tränaren, Kristian Haynes, som kommer leda laget i de avslutande omgångarna. Framåt har Trelleborg producerat 32 mål vilket innbär att det bara är tre lag i serien som gjort färre (GAIS, Öster och Syrianska). Lagets främste målskytt är Salif Camara Jönsson som gjort sex mål. Trelleborg har inga spelare avstängda till mötet med oss.

Senast vi mötte Trelleborgs FF var i den 14:e omgången då vi gick segrande ut mötet med 2-0. Målskyttar den gången var Alexander Jallow och Edin Hamidovic. Till lördagens möte på Vångavallen har vi Enock Kwakwa avstängd p g a gula kort.

 

Slutresultat: 2-3

Mål
2: 0-1, Jakob Orlov
29: 1-1, Abdul Fatawu Safiu
38: 2-1, Sebastian Olsson
64: 2-2, Edin Hamidovic
73: 2-3, Alexander Jallow (straff)

Byten
45: Gama ut/Smylie in
45: Gustafson ut/Haliti in

Varningar
Jetmir Haliti