Omgång 25 – tisdag 24/9 2019

Varbergs BoIS FC-Jönköpings Södra IF

I skrivande stund har omgång 24 precis färdigspelats och vi kan konstatera att vi är kvar i serieledning på samma poäng som Varbergs BoIS men med fem plusmål tillgodo. Det läget gör tisdagens bortamatch på Påskbergsvallen till en riktig toppmatch.

Det är tätt i toppen. Mjällby AIF förlorade söndagens hemmamatch mot IF Brommapojkarna vilket gör att dom intar tredjeplatsen endast en poäng efter oss och med IK Brage på fjärde plats, en poäng efter Mjällby AIF. Följaktligen är vi fyra lag i toppen inom två poängs skillnad.

Nu är det tätt mellan matcherna och såväl vi som Varbergs BoIS spelade i lördags. Så inför tisdagens drabbning har de båda lagen endast haft två dagar av återhämtning men det är således samma förutsättningar för de bägge topplagen. Senast vi möttes var i omgång 12 och då var det obesegrade hallänningar som var på besök på Stadsparksvallen. Då fick dom dock åka hem med årets första förlust efter att vi segrat med 3-1 med grön-vita målskyttar i 2x Jakob Orlov och Alexander Jallow på straff.

Efter att omgång 23 är färdigspelad så finns skytteligaledaren åter igen i Varbergs BoIS och i Astrit Seljmani. I lördagens 5-0 seger över Syrianska FC nätade Seljmani två gånger och är nu ett mål före vår egen Edin Hamidovic. I samma match drog Varbergs Parparim Beqaj på sig sitt tredje gula kort och är avstängd i tisdagens match.

Vi har ingen spelare avstängd till tisdagens match och truppen publiceras under måndagen och startelvan 60 minuter innan avspark.

 

Tisdagens bortamatch mot Varbergs BoIS slutade oavgjort, 0-0, efter en match som får anses slutat rättvis.

Andreas Brännström valde att göra tre förändringar i startelvan jämfört med den senaste matchen mot Norrby IF. Tom Siwe, Jetmir Haliti och Daryl Smylie ersattes av Joakim Karlsson, Elias Gustafson och Jakob Orlov.

Första halvlek får ses som ett ställningskrig där det finns en klar målchans att rapportera om. Det är i den 25:e matchminuten när Varbergs skyttekung Astrit Seljmani kommer fri med vår Frank Petterson som dock gör en fenomenal räddning på friläget. Andra halvlek blir det första lik med undantaget att vi har mer bollinnehav en hemmalaget. Dom stora målchanserna uteblir dock ända fram till den 82:a matchminuten när vi har en boll i mål som dock underkänns p g a hands.

Toppmatchen mellan ettan och tvåan i serien slutar mållös, 0-0.

Byten
63′: Gustafson ut/Haliti in

Varningar
Edin Hamidovic, Joakim Karlsson