Omgång 15 – tisdag 16/7 2019

Västerås SK-Jönköpings Södra IF

Omstarten av Superettan startade i o m att omgång 15 drog igång i onsdags. För vår del innebär det att vi åker till Västerås för mötet med nykomlingarna från Västmanland. Nu väntar ett dubbelmöte med Västerås SK då det är det enda lag vi inte mött i årets Superettan. Efter tisdagens bortamatch spelas returen på Stadsparksvallen tisdagen den 23 juli.

Inför omgången placerar sig Västerås SK på en nionde plats med 18 inspelade poäng. Den sista matchen innan sommaruppehållet blev en målrik tillställning där Västerås SK besegrade Dalkurd FF på bortaplan med hela 6-1. Hemmamatcherna spelas på Solid Park Arena och efter Örgryte IS är Västerås det hemmalag som har bäst publiksnitt. Efter 14 omgångar summeras det till 2 705 åskådare vilket kan ställas mot vårt egna snitt på Stadsparksvallen om 2 117. Det placeras oss på en femteplats i publikligan så här långt.

Västerås bästa målskyttar så här långt har båda gjort fyra mål och det är Filip Tronét och Karwan Safari. Tronét är även noterad för tre av lagets assist och han har spelat i 13 av de 14 matcherna.

Följande matchtrupp reser till Västerås:

1 Frank Pettersson (MV)
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
7 Sebastian Crona
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
10 Jakob Orlov
12 Jesper Svensson
16 Fabio Gama
17 Daryl Smylie
18 Jetmir Haliti
19 Alexander Jallow
22 Nikola Tkalcic
23 Anton Cajtoft (MV)
24 Amir Al-Ammari
25 Edin Hamidovic
27 Adam Gemheden
30 Ahmad Gero

 

Tisdagens bortamatch mot Västerås SK i den 15:e omgången slutade med delad poäng efter att matchen slutat 2-2.

Matchen inleddes med att såväl hemma- som bortasupportrar var knäpptysta i 20 minuter för att demonstrera mot polisens hårdare tolkning av den s k villkorstrappan. Inget av matchens fyra mål föll under dessa minutrar men väl fem minuter senare när Amir Al-Ammari snyggt slog in en frispark. Kvitteringen dröjde dock inte länge och i matchminut 34 stod det 1-1 efter att hemmalagets Filip Tronét gjort sitt femte mål för säsongen.

Resultatet står sig länge i matchen och i matchminut 88 chippar Jakob Orlov in ledningsmålet till 2-1. Tyvärr var det ett resultat som inte fick gälla matchen ut utan hemmalaget tilläts kvittera en andra gång och i matchminut 90 fastställer Karwan Safari slutresultatet.

Byten
67′: Smylie ut/Hamidovic in
80′: Crona ut/Karlsson in
91′: Tkalcic ut/Haliti in