Hugo Wadell inför finalen i eAllsvenskan

22 maj 2019

Våra e-sportkillar blev ju nyligen klara för slutspel i eAllsvenskan som spelas nu på lördag den 25 maj i Annexet i Stockholm. Av den anledningen satte vi oss ner med en av spelarna, Hugo Wadell, för att snacka lite om gruppspelet som varit, det stundande slutspelet och också om e-sport i stort.

Kan du börja lite med att berätta om hur du själv kom in i e-sporten?

– Det hela började med att jag och Damir Mehic spelade en turnering uppe i Stockholm för några år sedan där spelare och supportrar för alla allsvenska klubbar mötte varandra. Där gick det rätt bra för oss och sen ett tag efter det så kontaktade Sebastian (Lagrell) mig och en annan spelare ifall vi var intresserade av att vara med på en e-sportsatsning i klubben vilket vi tyckte lät väldigt roligt.

Nu är ju gruppspelet i eAllsvenskan avslutat där ni kom sjua, hur tycker du att det har gått hittills?

– Det har varit lite blandat. Vi började rätt dåligt men sen höjde vi oss ju längre gruppspelet gick och vi lyckades till slut fixa en slutspelsplats vilket också var vårt mål inför säsongen.

För eran del väntar nu kvartsfinal mot Hammarby, vad säger du om det mötet?

– Vi förlorade ju tyvärr mot dom i sista gruppspelsmatchen men det är absolut inte någon omöjlig uppgift för oss. Det är alltid mycket tillfälligheter i FIFA så även om dom är lite favoriter ser jag det inte som någon omöjlighet att gå vidare.

Även om e-sporten har vuxit mycket de senaste åren så är det ju fortfarande helt okänt för många. För dig som själv är inne i sporten, vad tycker du behöver göras för att man ska kunna nå ut till en ännu bredare publik?

– Det är svårt att säga, men det känns som att många inte förstår att professionella e-sportspelare är inte dom spelar hela dagarna och bara äter chips liksom, utan dom bästa spelarna tränar också både fysiskt och mentalt vid sidan av FIFA-spelandet.

För egen del, har du några mål med e-sporten?

– Ja drömmålet är ju såklart att vinna VM. Sen så är ett kortsiktigt mål att vinna eAllsvenskan med Jönköpings Södra, det skulle vara riktigt kul att få göra det tillsammans med våra spelare.

Jönköpings Södra önskar killarna ett stort lycka till i kvartsfinalen mot Hammarby på lördag.

 

Läs mer