Inför vårt bortamöte mot Västerås SK

14 juli 2019

Omstarten av Superettan startade i o m att omgång 15 drog igång i onsdags. För vår del innebär det att vi åker till Västerås för mötet med nykomlingarna från Västmanland. Nu väntar ett dubbelmöte med Västerås SK då det är det enda lag vi inte mött i årets Superettan. Efter tisdagens bortamatch spelas returen på Stadsparksvallen tisdagen den 23 juli.

Inför omgången placerar sig Västerås SK på en nionde plats med 18 inspelade poäng. Den sista matchen innan sommaruppehållet blev en målrik tillställning där Västerås SK besegrade Dalkurd FF på bortaplan med hela 6-1. Hemmamatcherna spelas på Solid Park Arena och efter Örgryte IS är Västerås det hemmalag som har bäst publiksnitt. Efter 14 omgångar summeras det till 2 705 åskådare vilket kan ställas mot vårt egna snitt på Stadsparksvallen om 2 117. Det placeras oss på en femteplats i publikligan så här långt.

Västerås bästa målskyttar så här långt har båda gjort fyra mål och det är Filip Tronét och Karwan Safari. Tronét är även noterad för tre av lagets assist och han har spelat i 13 av de 14 matcherna.

Tisdagens match startar kl. 19.00 och som vanligt presenteras matchtruppen på måndag och startelvan en timma innan avspark.

 

Läs mer