Information från föreningen avseende gårdagens beslut

30 maj 2020

Gårdagens beslut att Superettan tillåts att starta 14 juni mottog vi naturligtvis med glädje. För vår förening är beslutet helt avgörande för vår möjlighet att överleva på kort sikt. Utan spel står vi i princip helt utan intäkter, vilket naturligtvis inte är hållbart. I och med beslutet kan vi istället blicka framåt, arbeta med att skapa nya intäkter och naturligtvis fokusera på fotboll.

Vi känner naturligtvis glädje i den här stunden, men även en sorg i att vi inte har möjlighet att erbjuda alla våra supportrar fotboll på Stadsparksvallen. Alla ni som stöttar oss hemma som borta, och som nu dessutom har stöttat oss ekonomiskt i den svåra situation som Coronapandemin har inneburit hade naturligtvis förtjänat att få se våra matcher på plats. Vi ser fram emot dagen då vi alla kan träffas och se vårt lag tillsammans, förhoppningsvis är den dagen inte långt borta.

För föreningen fortsätter nu jobbet för att säkerställa att säsongen kan genomföras på bästa sätt. Vi kommer även att arbeta aktivt för att hitta nya intäkter, för att balansera upp tappen under det ofrivilliga uppehållet under våren. Vi kommer att ha nya aktiviteter inom kampanjen ”Södra till miljonen” under den närmsta framtiden. Redan i morgon söndag (31/5) kan den som vill stötta oss genom att gå vår tipspromenad på Odensberg.

För alla er som köpt årskort på Stadsparksvallen så vore det en ovärderlig hjälp för föreningen om ni i denna pressade situation ser årskortet som era köp av ”soffbiljetter” så länge som vi bara kan se våra matcher på TV. Information om hur årskorten kommer att hanteras kommer på hemsidan under veckan som kommer.

Avslutningsvis konstaterar vi att framtiden ändå ser mycket ljusare ut nu än för en vecka sedan. Vi har fått ny energi, som vi tar med oss under hela 2020. Vi vet att vi har ett starkt stöd av vår omgivning och konstaterar att även om vi inledningsvis spelar utan publik, så spelar vi inte utan supportrar.

 

 

 

Läs mer