Jönköpings Södra IF startar a-lag för damer

28 november 2018

Flickverksamheten i Jönköpings Södra IF har de senaste åren växt sig större och större för varje år och är en självklar och naturlig del i föreningens verksamhet. För att växa ännu mer och visa för våra unga tjejer att vi menar allvar väljer vi att till säsongen 2019 starta ett a-lag för damer.

Föreningens äldsta flickor fyller 14 år 2019. Inom ett par år är dessa tjejer tillräckligt gamla för att spela seniorfotboll och vi vill självklart att det ska ske inom Jönköpings Södras verksamhet.

Inför kommande säsong inventerar vi vilka damspelare som kan ingå i a-truppen till nästa år. Ambitionsnivån är hög från början och vi räknar med att bygga en trupp som tävlar om seriesegern i division 4 redan första året. Truppen kommer att träna tre pass i veckan och ha sin bas på Jordbrovallen under sommarmånaderna. Under vintern kommer Elmiahallen nyttjas så mycket det är praktiskt möjligt.

Är du sugen på att vara med på vår resa?

8 december klockan 10-12 håller vi en öppen träning, där alla damspelare är välkomna. Enda kravet är att ha fyllt 16 år. Föranmälan görs till sebastian.lagrell@j-sodra.se alternativt 070-778 13 44.

Har du inte möjlighet att vara med på den öppna träningen kan du självklart höra av dig ändå. Skicka i så fall ditt fotbolls-CV till ovanstående mailadress.

 

Foto: Jönköpings Södras damlag från mitten av 70-talet.

 

Läs mer

öster

A-lag | 21 september

Dagens startelva

Följande startelva är uttagen till dagens bortamatch mot Helsingborgs IF: 1 Frank Pettersson (MV) 6  Adam Be…