Jönköpings Södra var representerade på utvecklingslägret

9 juli 2019

Svenska Fotbollförbundets Utvecklingsläger för 15-åriga fotbollsspelare har genomförts i Halmstad , där alla Sveriges 24 distrikt är representerade. Under veckan samlar SvFFs 24 distriktsförbund de 16 spelare som just nu har hunnit längst i sin utveckling, för ett läger på sex intensiva dagar med utbildning i träning och spel. Från dessa spelare ska sedan ett landslag formas under hösten.

Lägren är en manifestation för svensk ungdomsfotboll. Syftet är i första hand att utbilda och stimulera spelare och ledare. Varje distriktslag har två distriktsförbundskaptener, en målvaktstränare och 16 spelare. Från 2018 är även Spelarutbildarna (SU) med som en del i teamen inom ramen för “Spelarutbildning – en helhet”. Under veckan genomförs utbildning i form av fyra träningspass och tre matcher. Till detta kommer också kvällsföreläsningar om kost, förebyggande av skador samt föreläsning av den blivande förbundskaptenen för åldersgruppen.

Under förra veckan var det fyra spelare från Jönköpings Södra IF som representerade Småland och alla fyra gjorde mycket bra ifrån sig på lägret. På bilden ovan är dom fyra killarna födda 2004 och från vänster är det Isak Ellbring, Emirhan Gecer, Elias Nordström och Pontus Wennblad.

Utöver våra spelare så var även vår huvudtränare för P17-laget, Peter Andersson, Distriktsförbundskapten för Småland.

 

Läs mer