Målvaktstalangen väljer Jönköpings Södra IF

31 maj 2019

Vi vill alltid vara det självklara valet för spelare runt om i Jönköping och spetsa till vår egen talangverksamhet med spelare utifrån till våra äldre akademilag.

Förra veckan gjorde vi klart med Noah Nylander född 2003 som ansluter till vår P17-trupp i augusti och kommer därmed att börja på vår NIU-profil på Sanda-gymnasiet. Noah kommer från Motala AIF och har samma förening som moderklubb. Under förra veckan var Noah och hans familj på besök i Jönköping och utöver besöket i sin nya hemstad och att signera avtalet så fick dom även se A-laget vinna mot IK Brage på Stadsparksvallen.

”Noah är en modern målvaktstyp som är väldigt duktig i speluppbyggnaden, har en bra spelförståelse och är skicklig i spelet med fötterna samt styr sitt lag på ett föredömligt sätt.”, säger Jonathan Enzo Arnet, P17/P19 Huvudtränare.

Noah – Hur är känslan?

”Det känns skönt att allt är klart och det känns som ett steg i rätt riktning att fortsätta min satsning här och jag ser fram emot att komma igång i augusti.”

 Varför föll valet på Jönköpings Södra?

”Det kändes som en bra möjlighet att utvecklas genom både skola och klubb samtidigt som helheten i Jönköpings Södra lockade mig.”

 Joel Serghini Idrissi, Chefscout ungdom, säger så här om Noah:

”Vi har följt Noah under en längre tid och han har imponerat på oss som spelare och vi känner att hans ambitioner och personligheter passar väl in hos oss i Jönköpings Södra. Vi är därför väldigt nöjda med att Noah har valt att komma till oss.”

Jönköpings Södra vill passa på att tacka Motala AIF för ett gott samarbete vad gäller övergången och även önska klubben lycka till under resterande del av säsongen.

Vi hälsar Noah varmt välkomna till Jönköpings Södra IF i augusti och önskar honom till dess fortsatt lycka till i Motala AIF under våren.

 

 

Läs mer