Marcus Degerlund förstärker J-Södra!

20 februari 2020

Västeråsbördige Marcus Degerlund, som fyller 22 år i mars, är klar för Jönköpings Södra. Marcus, som senaste säsongen var utlånad till Frej, har representerat både Hammarby och IFK Göteborg i Allsvenskan.

– Det är otroligt kul att Marcus väljer Jönköpings Södra som sitt nästa steg i karriären. Marcus har en stor potential och det ska bli spännande att få följa hans resa, i vår miljö. Jag vill samtidigt passa på att tacka Hammarby för ett gott samarbete i samband med övergången, säger Kujtim Bala.

– Det är lätt att glömma att Marcus inte fyllt 22 än och spelar i en position där det ofta tar lång tid att etablera sig. Vi får in en mittback med potential som vi tror kan få en ny fart i sin karriär här och ger oss egenskaper som vi letat efter, säger Andreas Brännström

Marcus karriär tog sin början i Västerås IK och gick vidare till Västerås SK. Inför säsongen 2017 lämnade Marcus hemstaden och flyttade till Hammarby. Under åren i Hammarby har Marcus varit utlånad till bland andra IFK Göteborg.

Vi hälsar Marcus Degerlund varmt välkommen till Jönköpings Södra IF!

 

Läs mer