Motståndarkollen inför matchen mot IK Frej

14 augusti 2019

Senast vi mötte IK Frej var i den femte omgången hemma på Stadsparksvallen i en match som slutade 1-1. De gulsvarta från Täby har efter 19 omgångar spelat ihop 16 poäng vilket innebär en 14:e plats vilket i nuläget innebär kval till division 1. Poängen är inspelade via 3 vinster, 7 oavgjorda och 9 förlustmatcher.

IK Frej spelar sina hemmamatcher på Vikingavallen i Täby Kyrkby och har under sommaren genomfört en antal förändringar i såväl ledarstaben som i truppen. Under våren tränades laget av Lukas Syberyjski men inför höstsäsongen lämnade han rollen för att ge plats år Pablo Pinones-Arce och Janne Mian som nu delar på ledarskapet, med Magnus Österberg som fortsatt assisterande tränare. IK Frej har ju som bekant ett samarbetsavtal med Hammarby IF och det är även Hammarby som står för tillsättandet av huvudtränare och både Pinones-Arce och Mian finns i Hammarbys organisation sedan tidigare.

På spelarsidan har bl. a Oke Akpoveta kommit tillbaka till den klubb han representerade under 2016 och man har lånat in vänsterbacken Jean Carlos de Brito från Hammarby. Man har även förstärkt truppen med mittfältaren Albin Mörfelt från Hammarbys akademi. Gällande spelare som lämnat kan vi notera att forwarden Melvin Fritzhell lämnat för fortsatt spel i Örgryte.

I senaste omgången spelade Frej 2-2 borta mot Varberg och matchen dessförinnan slutade även den oavgjort, 1-1, hemma mot Västerås. Senaste segern kom i omgång 11 då man besegrade Degerfors med 2-3 på bortaplan. Till fredagens match har Frej två spelare avstängda och det gäller Pedro Ribeiro och Jean Carlos De Brito.

Fredagens match inleder omgång 20 och matchen spelas på Vikingavallen med avspark kl. 19.00.

 

Läs mer