Motståndarkollen inför matchen mot Östers IF

12 september 2019

Imorgon, fredag, startar Superettan igen efter landslagsuppehållet och först ut är matchen mellan GAIS och Halmstads BK. På lördag åker vi till Växjö för att möta Östers IF på Myresjöhus Arena och matchen startar kl. 16.00.

Inför säsongen var Östers IF ett av de lagen som tippades vara med i toppstriden av årets Superetta och även dom egna förväntningarna låg på den nivån. Därför får vår smålandskollega anses ha haft en tuff säsong så här långt då dom inför omgång 23 placerar sig på en 15:e plats vilket i dagsläget betyder degradering till division 1. Det är framförallt oförmågan att vinna matcher som placerar vår smålandskollega på näst-sista-platsen då dom i nuläget har resultatraden 2 vunna, 11 oavgjorda och 9 förluster.

Det uteblivna resultatet under säsongen innebar att Christian Järdler sparkades som huvudtränare i slutet på juli och ersattes av Denis Velic med Kalle Björklund som assisterande tränare. Två ledare med lång erfarenhet från klubben sedan tidigare. Även på spelarsidan har man gjort förändringar under sommarens transferfönster. Spelare som anslutit till truppen är anfallaren James Keene från Sydafrikanska högstaligan, ytterbacken/mittfältaren Johannes Vall från IFK Norrköping, mittfältaren Johan Persson från Helsingborgs IF och den för oss bekante Benjamin Tannus som alla kontrakterades under juli månad.

Innan landslagsuppehållet spelade Öster 0-0 mot Varbergs BoIS på bortaplan och i omgången innan blev det förlust med 3-1 hemma mot Örgryte IS. Senast vi mötte Öster var i omgång 8 och då gick vi segrande ur matchen på Stadsparksvallen med 2-0 efter två mål av Edin Hamidovic.

Vi kan således räkna med ett lag som kommer kriga hårt på lördag för att förbättra sin placering och som kommer göra allt för att säkerställa sin plats i Superettan 2020.

Vi ser fram emot ett stort stöd på plats från grön-vita supportrar då Green Machine arrangerar tågresa för närmare 280 personer och till det också många Jönköpingsbor som tar sig till Växjö i egen bil.

Vi ses i Växjö på lördag!

 

Läs mer

Startelvan_1000x450

A-lag | 19 september

Startelvan mot Östers IF

Till lördagens hemmamatch mot Östers IF är följande startelva uttagen: 1 Frank Pettersson (MV) 3 Pavle Vagi…