Motståndarkollen inför mötet med Syrianska FC

13 juni 2019

På fredag bär det av till Södertälje för att möta Syrianska FC på Södertälje fotbollsarena.

Vi möter ett Syrianska som är nykomlingar i årets Superetta efter att ifjol ha kvalat sig upp från division 1 genom att i kvalmatcherna besegra IFK Värnamo. Efter 11 spelade omgångar hittar vi laget från Södertälje på en 15:e plats med nio inspelade poäng och det genom resultatraden 2-3-6.

Klubben som bildades så sent som 1977 gick upp i Superettan för första gången 2008. Laget har även hunnit med tre allsvenska år och det under åren 2011-2013. Det här året inledde man med att ha Korosh Hatami som ny huvudtränare. Då resultatet uteblivit under våren fick Hatami lämna posten under maj månad och numera leds laget av den tidigare anfallaren Mattias Genc.

Vid en snabb koll i truppen hittar vi några namn som är bekanta för ganska många fotbollsintresserade. Dels Sebastian Rajalakso med förflutet i bl.a. Djurgårdens IF men även Mathias Ranegie som spelat i både BK Häcken, Malmö FF och italienska Udinese. Ranegie är även noterad för fem landskamper vilka resulterade i ett mål. En annan välkänd profil som representerat Syrianska FC är Johan “Fimpen” Bergman känd för filmen Fimpen som hade premiär 1974 och som han gjorde som 6-åring med svenska landslaget. I filmen som regisserades av Bo Widerberg kan man bl. a. se Ralf Edström spela rollen som sig själv.

Efter fredagens möte avslutar Syrianska med att möta Norrby IF (b) innan det är dags för uppehåll.

Matchen startar kl. 19.00 och för de som inte är på plats så sänds den på C More.

 

Läs mer