Ny 2-0-seger i måndagens match mot Brommapojkarna

20 maj 2019

För herrarnas del inleddes veckan med bortamatch mot IF Brommapojkarna, en match som innebar en perfekt start på veckan för vår del.

Vi rivstartade matchen genom att skapa en målchans efter endast 25 sekunders spel. Efter ett snabbt uppspel direkt efter avspark fick Edin Hamidovic ett ganska bra läge men hans skott gick den gången utanför. Hamidovic skulle dock få en ny möjlighet bara minuter senare och då skulle han inte göra några som helst misstag. Efter att en BP-försvarare helt missbedömt en långboll från Jesper Svensson fick Hamidovic en gyllene möjlighet att spräcka nollan. Den möjligheten tog han också vara på genom ett stenhårt avslut som Benny Lekström i motståndarmålet inte kunde stoppa.

Vi fick då en drömstart på matchen men några tecken på belåtenhet gick inte att se på laget. Vi var det klart bättre laget under stora delar av den första halvleken och vi hotade ständigt BP-försvaret även om avsluten på mål ofta uteblev. Hemmalaget å andra sidan hade stora problem med att spela sig förbi vårt mittfält vilket gjorde att deras passningsspel oftast stannade i egen backlinje och ledde då inte på några större farligheter. Denna matchbild höll i sig under nästan hela halvleken förutom de sista minuterna då vi blev lite väl avvaktande vilket tillät Brommapojkarna att skapa sina första målchanser i matchen. Den bästa möjligheten till kvittering kom i halvlekens slutsekundrar då Dusan Jajic fick till en nick som gick tog i utsidan av stolpen. Kort därefter blåstes den första halvleken av, en halvlek som överlag var mycket bra från vår sida.

När den andra halvleken drog igång ville säkert Andreas Brännström och hans mannar hitta tillbaka till spelet som laget bjöd på i inledningen av matchen. Precis som då skulle laget även nu få en lysande start på halvleken. I en något märklig situation kom nämligen 0-2, den här gången via Daryl Smylie som målskytt. Efter en lyftning från Jesper Svensson som såg mer ut som rensning lyckades Smylie ta sig högst upp i nästkommande nickduell och kunde då nicka in bollen i nät bakom en till synes överrumplad Benny Lekström. Efter den utökningen spelade vi något mer försiktigt för att säkra vår ledning och tillät istället Brommapojkarna föra spelet något mer än tidigare. Likt den första halvleken hade dock hemmalaget mycket svårt att hota vårt försvar på riktigt och vi kontrollerade händelserna i matchen väldigt bra. Ju längre halvleken gick verkade Brommapojkarna även tröttna mer och mer och stockholmarna verkade inte ha kraften som krävdes för att ta sig tillbaka i matchen. Matchens sista 20 minuter kunde vi sedan mer eller mindre bara spela av helt ohotat och det blev till slut en stabil resa mot tre nya poäng för Jönköpings Södra.

Byten
84’: Jakob Orlov in – Edin Hamidovic ut

Statistik
Skott på mål: 2-6
Bollinnehav: 48-52

Publik: 1 000

Domare: Fredrik Klitte

 

 

 

Läs mer