Marcus Hellsten

Presentation av tillskottet i Jönköpings Södra

2024-07-16

Möt Jönköpings Södra senaste tränartillskott, Marcus Hellsten.

Hej och välkommen till oss Marcus, vem är du?
⁃ Tack så mycket. Jag är 47 år gammal, bor i Sävsjö kommun med min sambo Kia och har 4 barn som är mellan 15–19 år. Just nu arbetar jag som fritidsledare, men har innan dess jobbat i skola som fritidspedagog och idrottslärare. Hela min yrkeskarriär har jag arbetat med människor och tycker det är fantastiskt.

Berätta lite om din tränarkarriär?
⁃ Fotboll har funnits i mitt liv sedan barnsben. Bodde i Sävsjö som barn men flyttade till Stockholm när jag var 20 år och bodde där i totalt 18 år. Spelade aktivt från det jag var 5 år tills det jag slutade när vid 35 års ålder. Under den tiden var jag även spelande tränare i några lag. I Stockholm var jag tränare i AIK pojk och i AIKs akademi. När jag flyttade tillbaka till Småland har jag bland annat tränat pojklag i U17 och A-laget i Sävsjö FF. Hann även med ett år i IFK Stockaryd/Rörviks IF A-lag. Har senaste åren varit aktiv i Mvfk (Vetlanda) och deras U17, J18 och var förra säsongen tränare HVGIFs A-lag i div.3 herr. Inför denna säsong tänkte jag ta ett sabbatsår från fotbollen, men när jag fick frågan från Jönköpings Södra så kunde jag inte tacka nej.

Vad vet du om Jönköpings Södra dam sedan tidigare?
⁃ J-Södra dam har jag följt lite på håll sedan 2019. De lyfte snabbt i seriesystemet. Mer koll än så har jag inte. De videos jag har kollat på nu visar att det finns stor potential i spelarna. Jag har dessutom fått reda på att det finns spelare som är ambitiösa och vill mycket med sin fotboll precis som det ska vara i en klubb som J-Södra.

Vad är din känsla inför hösten?
⁃ Det ska bli otroligt kul och spännande att få hoppa på detta tåget. Jag är tillsammans med spelare och övrig ledarstab beredd att jobba otroligt hårt för att få utvecklas tillsammans och hoppas att vi ska få en rolig och framgångsrik höst tillsammans.

Vi välkomnar Marcus till Jönköpings Södra! 👏🏻👏🏻

Fler nyheter

Till alla nyheter