Oavgjort i Göteborg

12 maj 2019

För andra helgen i rad spelade herrlaget bortamatch i Göteborg. För lördagens motstånd stod Örgryte, en tuff uppgift för ett Jönköpings Södra som inför matchen var drabbade av både skador och avstängningar.

Publiken på Gamla Ullevi fick se en ganska avvaktande start på matchen där bägge lagen verkade vara aningen osynkade i sitt anfallsspel. Trots det dröjde det inte särskilt länge innan matchens första mål kom, och det från vår sida. I den 15:e matchminuten försökte Amir Al-Ammari sig på ett distansskott som touchade en försvarare vilket gjorde att skottet fick en bollbana som gick i en perfekt båge över målvakten Fredrik Andersson och in i Örgrytes mål. Det innebar Al-Ammaris fjärde mål för säsongen och en turlig 0-1-ledning för Jönköpings Södra. Lyckan blev dock kortvarig då det bara minuter senare var vår tur att åka på ett snöpligt baklängesmål. Ett slarvigt felpass i backlinjen ledde till att Örgryte kunde kontra och sedermera kvittera genom Gustav Ludwigson och matchen var då utjämnad.

Örgryte var under resterande delen av halvleken det något bättre laget och hade vid flera tillfällen goda möjligheter till att ta ledningen. Vi å andra sidan hade ofta svårt att få till passningsspelet och spelarna fick istället förlita sig mycket på chansbollar framåt som sällan ledde någonvart. Något mer mål blev det sedan inte för något av lagen utan vid halvtidsvilan var ställningen fortsatt 1-1.

När den andra halvleken drog igång spelade vi med mer självförtroende än tidigare. För första gången i matchen var vi under en längre period det spelförande laget men dessvärre lyckades vi inte omvandla vårt bollinnehav till några klara målchanser. Som tur var hade även Örgryte svårt att skapa något utav värde under den andra halvleken, en halvlek som överlag var väldigt chansfattig från start till slut. Likaläget höll sig därför matchen ut och lagen tar med sig ett poäng vardera, något som sett till 90 minuter, känns rättvist.

Byten
45’: Tommy Thelin in – Ahmad Gero ut
92’: Benjamin Tannus in – Edin Hamidovic ut

Statistik
Avslut på mål: 3-1
Bollinnehav: 42-58

Publik: 1 922

Domare: Per Melin

 

Läs mer