Seger med 0-2 mot Dalkurd

3 augusti 2019

Dagens bortamatch mot Dalkurd FF slutar med tre nya, sköna poäng efter två mål av oss, ett i vardera halvlek.

Matchen inleds något trevande utan att något av lagen får något direkt spelmässigt övertag. Den första riktigt farliga målchansen för vår del kommer i den 24:e matchminuten när Amir Al-Ammari får iväg ett bra skott med vänstern som hemmalagets målvakt tippar till hörna. Vårt ledningsmål kommer efter ett situation där hemmalaget går bort sig något i samband med ett inkast som tilldöms oss och som Nikola Tkalcic snabbt utnyttjar. Efter snabbt inspel hamnar bollen hos Daryl Smylie som elegant lyfter fram den till Alexander Jallow som skär in till vänster i straffområdet. Jallows volleystöt innebär en 0-1-ledning som håller sig halvleken ut.

I andra halvlek märks det att hemmalagets vill få till en kvittering och äger något mer boll än vad vi själva gör. Men efter 67 spelade minuter bryter Jesper Svensson ett uppspel på Dalkurds planhalva och fullföljer själv sin löpning. Efter fint samarbete med Jakob Orlov är Jesper Svenson fri med hemmalagets målvakt och rullar iskallt in 0-2. Matchen spelas i 90+5 men vi genomför avslutningen av matchen på ett kontrollerat sätt och segern känns aldrig riktigt hotad.

Nu ser vi fram emot nästa match som är måndagen den 12 augusti hemma på Stadsparksvallen när vi tar emot Syrianska FC. En match där vi får klara oss utan Daryl Smylie som är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort i dagens match.

Byten
67′: Kwakwa ut/Gama in
90+5′: Smylie ut/Thelin in

Publik: 153

Domare: Kastriot Gerxhaliu

 

Läs mer