Seger med 3-0 i träningsmatchen mot IK Brage

7 juli 2019

Redan i den andra matchminuten får Brage sin första hörna som efter en touch dimper ner framför Frank som är alert i matchinledningen. I den tredje matchminuten får Jesper Svensson iväg ett bra distansskott som resulterar i vår första hörna i matchen.

En hög och intensiv press från oss i matchinledningen resulterar i att Jakob Olov kan stöta in 1-0 redan i den femte matchminuten, assisterad från vänster av Nikola Tkalcic.

Vi fortsätter med hög press och vår tredje hörna i matchminut 15 slås av Amir Al-Ammari och är nära att nå Fredric Fendrich på bortre stolpen. Brage har svårt att etablera något organiserat spel men ett bolltapp av oss i 17:e minuten ger Brage skottläge men det viner utanför Franks vänstra stolpe. Brage får iväg ytterligare två distansskott men båda gångerna är Frank med vid sin högra stolpe. 1-0 är ett resultat som står sig halvleken.

Inför den andra halvleken genomför vi följande byten:

Pettersson ut/Cajtoft in
Smylie ut/Karlsson in
Rodeblad ut/Siwe in
Fendrich ut/Abraham in
Jallow ut/Gama in
Håkansson ut/Lilja in
Orlov ut/Thelin in

Fint förarbete av Joakim Karlsson och Amir Al-Ammari resulterar i ett dubbelavslut från Fabio Gama i den andra halvlekens matchinledning.

I den 56:e matchminuten gör vi 2-0 genom Lukas Lilja, fint framspelad av Tommy Thelin. I minuten därefter får Brage frispark strax utanför straffområden men Cajtoft är med bra ute vid sin högra stolpe.

Spelet böljar lite mer fram och tillbaka i andra halvlek där bl. a. ett distansskott från Elmar Abraham får räknas som en bra målchans. Kort därefter får vi frispark i farligt läge utanför straffområdet men Tommy Thelins skott tar i muren. I matchminut 82 genomför Brännström ytterligare ett byte när Tkalcic går ut och Rodeblad kommer in igen. I o m det bytet går Siwe upp och spelar wing-back till höger.

I matchens slutskede tvingar vi fram en sista hörna som slås av Amir Al-Ammari som Tommy Thelin kan nicka in till 3-0 vilket blir slutresultatet i dagens träningsmatch.

Foto: Dagens målskyttar Lukas Lilja, Tommy Thelin och Jakob Orlov.

 

Läs mer