Seger med 3-1 mot Syrianska

12 augusti 2019

Under måndagskvällen förstärkes vår starka hemmastatistik när vi besegrade Syrianska FC med 3-1. Segern på Stadsparksvallen innebär att vi på vår hemmaborg endast förlorat premiärmatchen mot Halmstads BK och därefter spelat två oavgjorda och gått segrande ur sju matcher. Vi har nu även åtta matcher i rad utan förlust.

Vi visar direkt i matchinledningen att vi vill föra matchen och redan i den fjärde matchminuten har Edin Hamidovic ett avslut som tar i stolpen. I den femte matchminuten drar Syrianskas målvakt ner Jakob Orlov på ett sätt som innebär såväl straff till oss samt bortalagets första varning. Straffen förvaltas väl av Alexander Jallow som sätter 1-0. Även Jakob Orlov hinner med ett rungande avslut i målvaktens högra stolpe innan han i den 37:e matchminuten spelar fram till Edin Hamidovic som efter en fin prestation i straffområdet distinkt sätter 2-0. Vi fortsätter ha ett stort bollinnehav halvleken ut och när klockan står på 45+3 passar Edin Hamidovic fram till Amir Al-Ammari som behärskat sätter 3-0 med ett distansskott.

Vi genomför ett byte i halvlek då Joakim Karlsson går ut och ersätts av Jetmir Haliti. Andra halvlek är inte lika bra som den första sett med grön-vita ögon och lyssnar man till Andreas Brännstöms redogörelse på presskonferensen så håller vi oss inte till den matchplan som är tänkt. I den 64:e matchminuten tillåts gästerna att reducera men mer än så mäktar bortalaget inte med utan segern summeras till 3-1. Förutom första halvlek och segern så gläds vi även åt Elias Gustafssons debut som genomfördes med beröm godkänt.

Byten
46′: Karlsson ut/Haliti in
80′: Hamidovic ut/Gama in
87′: Gustafson ut/Thelin in

Varningar
25′: Hamidovic
88′: Fendrich

Publik: 2 356

Domare: Robert Daradic

 

Foto: Axel Boberg

 

Läs mer