Seger mot Lindö FF

3 oktober 2021

I den näst sista omgången åkte Jönköpings Södra till Norrköping för att ta sig an Lindö FF. Ett lag som så sent som förra året spelade i division 1.

Den första halvleken avslutades med ett sent mål av Alicia Bergström, som också blev matchens enda mål.

Idag prövades vi på många plan mot ett fysiskt spelande Lindö, säger Conny Nilsson. Vi har svårt att få igång ett eget spel under nästan hela första halvleken, lite som de senaste matcherna. Under andra håller vi bollen framför oss på ett betydligt stabilare och kontrollerat vis. Jag är någonstans väldigt stolt över lagets höga moral och beslutsamma sätt att vägra förlora matcher, det här var 6:e raka vinsten. Det är ingen tillfällighet utan en fast övertygelse att alltid stå fast vid våra principer oavsett matchbild. Bra jobbat!

210926_Daniel_Ståhl_webb_0272

En match där vi första 20-25 minuterna inte kommer in i det överhuvudtaget. Vi lämnar övre ansvaret på varandra och känns som om vi är rädda för att hålla i bollen. Men vi hittar successivt tillbaka till vårt spel som vi vill spela och det är extrem skönt att sätta 1-0 innan halvtid, säger Amanda Heiel. Vi hittar lite spelvändningar och kan ösa på ganska mycket framåt. Lindö trycker dock på en del i slutet av matchen men tillsammans så lyckas vi stå emot.

Vi visar återigen en hög moral när vi i början av matchen är extremt tillbakapressade men vi viker inte ned oss utan tar oss ur det istället. Vi krigar på in i det sista och det är tre oerhört sköna poäng som följer med hem till Jönköping, säger Amanda.

Matilda Nord sammanfattar matchen som en väldigt fysiskt tuff match. Vi försökte hitta vårt spel och spela bollen men de gjorde det väldigt svårt för oss och satte en hög press. Oavsett så tycker jag att vi är det spelande laget och det laget som skapar flest chanser i dagens match. Detta var en riktig kämparinsats av hela laget, avslutar Matilda.

210926_Daniel_Ståhl_webb_0040

 

Läs mer

öster

A-lag | 23 oktober

Dagens startelva

Följande startelva är uttagen till dagens hemmamatch mot Örgryte IS: 30 Felix Jakobsson 20 Daniel Strandsä…

DS1

A-lag | 23 oktober

Dagens matchtrupp

Följande trupp är uttagen till dagens hemmamatch mot Örgryte IS: Frank Pettersson (MV) Felix Jacobsson (MV) …