Seger mot Mjölby FC

5 september 2021

Under söndagen genomfördes den andra av tre raka hemmamatcher på Jordbrovallen, i dagens match tog Jönköpings Södra emot Mjölby FC som inför mötet låg på en tredje plats i serien. Matchen slutade 3-2 till Södra efter att några nervösa avslutande minuter.

Conny Nilsson summerar matchen: Ikväll vinner laget en ”komfortabel” seger. Känslan är att vi kontrollerar matchens händelser i stort och har ett mentalt och spelövertag sett över stora delar av matchen. Vi strular till det lite onödigt i matchens avslutande minutrar, men reder ut det och tar med oss tre tunga poäng i det fortsatta seriespelet. Vi gör återigen en stark laginsats och backar upp varandra på ett föredömligt sätt.

210905_Daniel_Ståhl_webb_0530

Matilda Nord inleder dagens målskytte och gör sitt första mål i den gröna tröjan. Matilda säger efter matchen, det känns grym skönt med en seger och de poängen var väldigt viktiga. Tycker vi styrde matchen, fick upp ett bra spel och gör en kanonmatch. Surt att släppa in de två målen, men det är sådant som händer. Det blev tre poäng till oss och det är det som räknas. Och det är otroligt skönt att få sätta ett mål, det var efterlängtat!

210905_Daniel_Ståhl_webb_0201

Maja Andersson gjorde debut i den gröna tröjan i dagens match och var ofta ett hot i det offensiva spelet. Efter matchen sägerhon, det var en okej match från min sida för att vara den första matchen på fem veckor och med ett nytt lag. Märktes att jag inte är helt van vid konstgräs. Borde kanske gjort något mål på de chanser jag fick, men det hoppas att det släpper snart. Oerhört roligt med vinst i debutmatchen så klart.

210905_Daniel_Ståhl_webb_0017

Matchens lirare idag blev Julia Lindahl, med två mål och en assist uttrycker hon, jag tycker att det är vi som håller i taktpinnen idag och tar tre riktigt viktiga poäng. En skön känsla efter matchen. Mitt första mål fick jag en riktigt fin höjdboll från Amanda Heiel som jag lyckades få med mig och sätta i målet bakom gästernas målvakt. Det andra målet gjorde Maja en bra löpning som resulterade i en målvaktsretur och jag kunde slå in bollen i öppet mål.

 

Läs mer

öster

A-lag | 21 september

Dagens startelva

Följande startelva är uttagen till dagens bortamatch mot Helsingborgs IF: 1 Frank Pettersson (MV) 6  Adam Be…