Seger över Linköping BK Tinnis

19 september 2021

Under söndagskvällen spelade vi vår tredje match på åtta dagar och med det också tre segrar. Full pott när matchen mot BK Tinnis slutade 2-1 till Jönköpings Södra och det med två nya målskyttar i veckans målprotokoll.

Conny Nilsson summerar matchen efteråt: Vi tar oss igenom den tuffaste veckan belastningsmässigt på absolut bästa sätt 14-1 i målskillnad och 9 poäng på kontot. Dagens match är inte den mest välspelade genom historien. Men de yttre förutsättningarna var allt annat än vad vi är vana vid, en kort, smal och oklippt gräsmatta gjorde inte uppgiften enklare i Linköping. Laget förtjänar en stor eloge för sättet vi tar oss igenom de senaste 8 dagarna. Tre matcher och tre vinster, det går inte att önska sig mer än så. Nu har vi en vecka på oss att kraftsamla till derbyt mot Bankeryd!

210905_Daniel_Ståhl_webb_0063

Idag gör Maja Andersson sitt första mål i den gröna tröjan, ett mål som tillkommer på frispark. Efter matchen; Tycker inte vi gör någon jätteprestation idag. Planen var svårspelad och det märktes på vårt spel, bollen studsar och vi har svårt att spela som vi vill spela. Vi kämpar och krigar till oss tre viktiga poäng idag, vilket var det viktigaste.

Vi får ett frisparksläge precis utanför straffområdet efter att Alicia Bergström blivit nerdragen. Jag tog frisparken och drog till med vänstern som lyckades gå in bakom målvakten i de bortre hörnet. Riktig kul att få göra sitt första mål.

210627_Daniel_Ståhl_webb_0344

Alicia som ikväll var den andra av två målskyttar säger efter matchen. Jag tycker matchen var bra, men det var väldigt svårt att komma igång då förutsättningarna var sådär. Ju mer vi spelade, desto bättre lärde vi oss också att känna planen och kunde hitt vårt spel mer och mer. Mitt mål började med en fin djupledspass som resulterade i att jag fick ett friläge från höger som jag kunde placera lågt i det vänstra hörnet, avslutar Alicia.

 

Läs mer

öster

A-lag | 23 oktober

Dagens startelva

Följande startelva är uttagen till dagens hemmamatch mot Örgryte IS: 30 Felix Jakobsson 20 Daniel Strandsä…

DS1

A-lag | 23 oktober

Dagens matchtrupp

Följande trupp är uttagen till dagens hemmamatch mot Örgryte IS: Frank Pettersson (MV) Felix Jacobsson (MV) …