Södra till miljonen 2.0

12 januari 2021

Säsongen 2020 går till historien som en av de tuffaste för elitfotbollen i Sverige. Pandemin som kom över oss under våren präglade hela säsongen, med försenad seriestart och tomma läktare. För samtliga klubbar innebar året svåra ekonomiska prövningar, men visade samtidigt på vilket enormt stöd vi har i vårt samhälle.

För Jönköpings Södra blev 2020 trots alla utmaningar ett framgångsrikt år. De sportsliga målen uppfylldes, trots det snöpliga slutet i kvalmatcherna mot Kalmar FF, och de ekonomiska prognoserna för 2020 ser bra ut och vi har goda förhoppningar och att återställa det egna kapitalet. Stödet från vår omgivning, supportrar och sponsorer, var fantastiskt under året och vi kan verkligen säga att vi gjorde det tillsammans!

Men, tyvärr är vi inte igenom pandemin än. Trots nästan ett år av nedstängning och något som närmast kan beskrivas som näringsförbud för en hel bransch, vet vi ännu inte hur säsongen 2021 kommer att se ut, men vi vet att det kommer att behövas fortsatta ansträngningar för att klubben ska komma igenom pandemin på ett bra sätt.

Klubben har, precis som övriga samhället, en förhoppning om att vi gradvis ska kunna öppna upp verksamheten. Vaccineringen är i full gång och i sommar har förhoppningsvis Sveriges befolkning genomgått detta och arenorna kan åter fyllas med folk.

Hur påverkar då nuläget klubben? Skillnaden mot ett normalt år är märkbar. Budgeterade intäkter är klart lägre än normalt, vilket även gäller kostnadssidan. Osäkerheten kring årskort och sponsorförsäljning bär vi dock med oss och detta påverkar i nuläget framför allt vårt kassaflöde, men risken är naturligtvis också att vi får en resultatpåverkan.

Med ovanstående konstaterat behöver klubben stöd även under 2021. Så länge pandemin behåller sitt grepp är vi än mer beroende av våra supportrar och sponsorer än vanligt. Med anledning av detta lanserar klubben nu ”Södra till miljonen 2.0”, som innehåller ett antal aktiviteter, tänkta att stärka klubben och skapa förutsättningar för ett framgångsrikt 2021. Men det finns också andra saker som du som supporter eller sponsor kan göra för att stärka klubben in i framtiden:

 

  • Teckna årsabonnemang (årskort eller partnerskap)

Vi har full förståelse för att pandemin påverkar oss alla, men har du eller ditt företag möjlighet att redan nu förlänga eller nyteckna ditt årsabonnemang är det oerhört värdefullt för oss.

Årskorten köper du här: https://jonkopingssodra.ebiljett.nu/List/Seasons

  • Betala medlemsavgiften

Är du inte medlem i klubben eller har du inte betalat medlemsavgiften för 2021, gör gärna det nu!

  • Köp souvenirer

Titta ner till sportkontoret på Jordbrovallen (måndag-fredag 10-14) och köp någon av våra fina souvenirer från Puma.

På torsdag 14/1 presenterar vi kampanjen ”Södra till miljonen 2.0”. Håll utkik på hemsidan!

 

Läs mer

DS

A-lag | 8 maj

Förlust i Västerås

Trots ett ledningsmål av Adrian Edqvist efter 19 minuters spel räckte det inte till poäng i lördagens bortamatc…