Spelare från Nkoranza Warriors S.C. är klara för Jönköpings Södra IF

13 mars 2019

I början av februari presenterade Jönköpings Södra IF ett 3-årigt samarbeta med Nkoranza Warriors S.C. i Ghana. Samarbetet bygger på att unga fotbollsspelare från Nkoranzas verksamhet ges möjlighet att utvecklas genom att spela elitfotboll i Jönköpings Södra IF. Inom ramen för samarbetet är Jönköpings Södra IF med och säkerställer Nkoranzanas fortsatta utveckling av talangfulla spelare i Ghana.

I dag kan vi presentera att tre spelare är klara för Jönköpings Södra IF och de ansluter till herrlagets träning under torsdagen. Det gäller Aaron Donker, 18 år och mittfältare, Emmanuel Boateng Agyenim, 19 år och forward samt Sadick Abubakari, 21 år och mittback.

-Vi är glada över att killarna äntligen är på plats. Byråkratin har gjort att vi inte fått de på plats så snabbt som vi hoppats. Sadick är en följsam och snabb mittback med goda fötter, Aaron är en löpstark och teknisk mittfältare eller wingback och Boateng är en kvick och teknisk forward i vårt sätt att spela, säger sportchef Andreas Jankevics.

Rekryteringen av dessa tre spelare är en del av den ombyggnation som vi påbörjade förra hösten. Då analyserade vi vår truppstruktur och sedan dess dels valt att satsa på rekryteringar av en del spelare som går in och kan överbrygga det generationsskifte som kommer.

Dessa tre spelare är en del av den långsiktiga ambitionen att stärka föreningen för att ha fler spelare med god kvalitet som på sikt även kan inbringa intäkter till föreningen.

Avtalen är skrivna på 1+3 år.

Jönköpings Södra IF hälsar alla tre varmt välkomna till föreningen.

 

Läs mer

öster

A-lag | 21 september

Dagens startelva

Följande startelva är uttagen till dagens bortamatch mot Helsingborgs IF: 1 Frank Pettersson (MV) 6  Adam Be…