Stöd Kvinno- och tjejjouren i Jönköping!

28 april 2021

Under den kommande veckan kommer Jönköpings Södra att på olika sätt stötta och lyfta fram Kvinno- och tjejjouren i Jönköpings viktiga arbete Kvinno- och tjejjouren är en organisation som arbetar för att motverka alla former av våld i nära relationer.

Arbetet mot våld i nära relationer är alltid viktigt, men den senaste tidens uppmärksammade händelser med fem kvinnomord på tre veckor aktualiserar naturligtvis frågan ytterligare. Med anledning av detta och att vår förening verkar i en i många avseenden manligt kodad verksamhet har vi valt att göra det här ställningstagandet. Det ligger helt i linje med vår förenings värderingar, att män och kvinnor, flickor och pojkar ska ha samma förutsättningar i livet och att alla ska slippa att utsättas för våld.

I ett första steg i att lyfta Kvinno- och tjejjourens verksamhet kommer hälften av överskottet på försäljningen av soffbiljetter till matchen mot Trelleborg att gå till Kvinno- och tjejjouren. Den andra halvan tillfaller föreningen, och signalen är att vi gör detta #tillsammans!

Vill du stötta genom att köpa soffbiljetter? Swisha valfritt bidrag till 123 522 98 10!

Vill du stötta Kvinno- och tjejjouren ytterligare finns information här: https://www.unizonjourer.se/kvinnoochtjejjourenjonkoping/engagera-dig/.
Där kan du läsa om hur du blir stödmedlem privat eller genom ditt företag, eller hur du blir volontär.

 

Läs mer

DS

A-lag | 8 maj

Förlust i Västerås

Trots ett ledningsmål av Adrian Edqvist efter 19 minuters spel räckte det inte till poäng i lördagens bortamatc…