Stöd Kvinno- och tjejjouren i Jönköping!

28 april 2021

Under den kommande veckan kommer Jönköpings Södra att på olika sätt stötta och lyfta fram Kvinno- och tjejjouren i Jönköpings viktiga arbete Kvinno- och tjejjouren är en organisation som arbetar för att motverka alla former av våld i nära relationer.

Arbetet mot våld i nära relationer är alltid viktigt, men den senaste tidens uppmärksammade händelser med fem kvinnomord på tre veckor aktualiserar naturligtvis frågan ytterligare. Med anledning av detta och att vår förening verkar i en i många avseenden manligt kodad verksamhet har vi valt att göra det här ställningstagandet. Det ligger helt i linje med vår förenings värderingar, att män och kvinnor, flickor och pojkar ska ha samma förutsättningar i livet och att alla ska slippa att utsättas för våld.

I ett första steg i att lyfta Kvinno- och tjejjourens verksamhet kommer hälften av överskottet på försäljningen av soffbiljetter till matchen mot Trelleborg att gå till Kvinno- och tjejjouren. Den andra halvan tillfaller föreningen, och signalen är att vi gör detta #tillsammans!

Vill du stötta genom att köpa soffbiljetter? Swisha valfritt bidrag till 123 522 98 10!

Vill du stötta Kvinno- och tjejjouren ytterligare finns information här: https://www.unizonjourer.se/kvinnoochtjejjourenjonkoping/engagera-dig/.
Där kan du läsa om hur du blir stödmedlem privat eller genom ditt företag, eller hur du blir volontär.

 

Läs mer

FF

A-lag | 12 juni

Lördagens startelva

Följande startelva är uttagen till dagens match mot Örgryte IS: 1 Frank Pettersson (MV) 2 Elias Gustafson 7…

Seger

A-lag | 12 juni

Dagens matchtrupp

I dag kl. 15.00 möter vi Örgryte IS på Gamla Ullevi och följande trupp är uttagen till matchen: Frank Pett…