Stötta klubben genom pandemin

26 februari 2021

Jönköpings Södra är i likhet med många andra starkt påverkade av den pågående pandemin, framför allt ekonomiskt. Förra årets fantastiska stöd från supportrar och näringsliv gjorde dock en oerhörd nytta för att klara den svåra situationen.

Under fjolåret trodde många att 2021 skulle bli ett steg mot det bättre, men än har vi tyvärr inte kunnat öppna upp samhället igen. Det gör att klubbens verksamhet fortfarande är starkt påverkad. Det som är den största skillnaden mot tidigare år är en kraftigt minskad försäljning av årskort. Den försäljningen, tillsammans med försäljning på marknadssidan, gör att kassaflödet är starkt under inledningen på året. 2021 har vi ett annat läge.

Klubben valde att inte tvinga befintliga årskortsinnehavare att förlänga sina platser under rådande omständigheter, utan i stället införa en ny typ av årskort fram till dess att allt är som vanligt igen. Det var ett beslut som grundade sig i att många har ett tufft läge ekonomiskt under pandemin och att vi därför inte vill kräva att man ska köpa ett dyrt årskort utan att veta om det kommer att gå att använda. Det är ett beslut som vi fortfarande tycker är helt rätt, men som naturligtvis ytterligare påverkar försäljningen i negativ riktning. I skrivande stund har 53 årskort sålts, vilket kan ställas mot en normal årsförsäljning på ca 1300 stycken.

Under veckan som gått har Svensk Elitfotboll, intresseorganisation för klubbarna i Allsvenskan och Superettan, gått ut med en plan för en återöppning av våra arenor. Jönköpings Södra står helt bakom den strategi, som innebär att vi gradvis kan öppna upp för publik, om än i begränsad form. Vi tror och hoppas att vi kommer att kunna välkomna våra supportrar tillbaka till arenan redan under våren, och för att ha chansen att få se matcherna på plats kommer det att krävas att man har köpt årskort. Vill du ha chansen att få se Jönköpings Södra live är det därför hög tid att köpa årskort. Du hittar information om hur nedan.

Har du möjlighet att stötta klubben finns det fler sätt. Vi är tacksamma för alla insatser, stora som små. Läs nedan och var med på det du har möjlighet till:

Vill du köpa årskort? Gå in här: https://jonkopingssodra.ebiljett.nu/List/Seasons

Vill du vara med i Södra till 1000? Använd följande länk: http://kampanj.hallmedia.se/sodra2.0/index.html

Bli månadssupporter? Här kan du ansluta dig: https://app.sportpengen.se/sponsorships/new?event=90&team_token=TnpJPS5ZV05qWlhCMFpXUT0%3D&type=0

 

Läs mer

premiär

A-lag | 11 april

Seger med 5-1 i premiären

För första gången sedan säsongen 2016 går vi segrande ur en premiärmatch, och som vi gör det. Efter 5-1 hemm…