211023 Daniel Ståhl Print 20

Information rörande frågan om ansvarsfrihet

2024-10-09

I följande nyhet finner du som medlem information från styrelsen rörande frågan om ansvarsfrihet som lyftes på årsmötet den 14 mars 2024.

Frågan om ansvarsutkrävande av tidigare styrelsemedlemmar i Jönköpings Södra IF

Vid ordinarie föreningsstämma den 14 mars 2024 beviljades de tidigare styrelsemedlemmarna Mats Tidstrand och Vetton Gramozi inte ansvarsfrihet för perioden den 1 januari till den 23 mars 2023. Vid stämman fick styrelsen med hänvisning till detta i uppdrag att utreda möjligheterna till ansvarsutkrävande av desamma.

Vid genomgång av de åtgärder som vidtogs av de ifrågavarande styrelsemedlemmarna under den aktuella perioden – inbegripet träffandet av avtalet med föreningens dåvarande sportchef – har inga omständigheter identifierats som kan anses innebära att det föreligger förutsättningar för ett ansvarsutkrävande.

Bedömningen är i enlighet med revisors bedömning vid revision avseende verksamhetsåret 2023. Styrelsen har därför beslutat att från sin sida inte framställa skadeståndsanspråk mot eller på annat sätt utkräva ansvar av Mats Tidstrand eller Vetton Gramozi.

Styrelsen i Jönköpings Södra IF

Kontakt

Mats Brändström, tf. ordförande, 072-700 09 83

Fler nyheter

Till alla nyheter