20220305 14 11 29 0024 Webb

UDDAMÅLSFÖRLUST I HELSINGBORG

2022-03-12

Lördagens träningsmatch spelades i strålande solsken på Olympiafältets plan 10 där vi fick se oss besegrade med 2-1 efter att vi haft ledningen med 1-0 i paus.

Vi inleder med att efter bara några minuters spel ha en trippelchans i samma anfall men där Helsingborgsspelarna kan rädda på mållinjen tre gånger om. Efter ca en kvarts spel kan dock Peter Gwargis fånga ett slarvigt uppspel från hemmalagets målvakt och relativt enkelt sätta matchens första mål. En spelmässigt stark första halvlek gör att vi kan gå till pausvila med den ledningen. Vi får dock se en annan matchbild i andra halvlek och hemmalaget tillåts kvittera och via ledningsmålet fastställa slutresultatet.

Patric Jildefalk summerar lördagens träningsmatch så här:

”En fantastisk första halvlek som innehöll saker både offensivt och defensivt som vi vill se. Med lite mera skärpa och beslutsamhet så kan vi gör 2-3 mål till i första halvlek. Den fokuseringen och skickligheten som fanns i den första halvleken var inte lika skarp när andra halvlek började. Då ställer vi till det för oss själva genom att spela lite för kort när vi bör spela längre och tvärtom. Då tog motståndet möjligheten att straffa oss. Det blev inte riktigt något ordnat spel i andra och det var inte till vår fördel. Men det blev ändå något att träna på och att ta med sig till nästa match.

Nästa vecka väntar ett nytt tufft motstånd och förhoppningsvis ska vi klara spela bra längre än en halvlek då.”