Shotbyoscarjonkoping Sodra Angelholm Ff 84 (1) (1)

Förlust mot Ängelholm

2024-05-27

Det blev förlust mot Ängelholm med 1-2 (0-1). J-Södras mål gjordes av Linus Lyck.

J-Södra, som startade utan flera ordinarie spelare, började piggt utan att skapa några större chanser. Istället var det  Ängelholm som tog ledningen med 1-0 i den 13:e minuten. A Gustafsson placerade bollen, otagbart i Alexander Erikssons högra hörn.

Södra hade svårt att skapa chanser. Ängelholm var nära att göra ytterligare ett mål med ett Södras målvakt nådde precis och tippade i stolpen i den 30:e minuten.

I slutet av halvleken kom hemmalaget ändå till lite halvchanser. Bland annat hade Kozica ett skott över. Första halvlek slutade med 0-1.

Andra halvlek

Anmar Kiwarkis och Linus Lyck kom in direkt efter paus och det tog bara sex minuter innan den sistnämnde blev frispelad och iskallt gjorde kvitteringen. Hemmalaget var på gång efter det, men det var ändå Ängelholm som återtog ledningen i den 60:e minuten genom Max Eriksson.

Ängelholm fick en straff i 70:e minuten som Alexander Eriksson, som var strålande under hela matchen och blev utsedd till matchens spelare, sträckte ut sig och tog.

Hemmalaget borde fått en straff efter en hands i den 83:e minuten.

I slutskedet av matchen fick Elias Nordström, som kom i den 65:e minuten, ett friläge och var nära att göra mål.

Tyvärr blev det ingen kvittering för Södra som förlorade matchen med 1-2.

Nästa match i serien är borta mot Lunds BK den 1 juni.