IMG 4155

Förlust mot BK Olympic

2024-09-29

Det blev förlust i bortamötet mot BK Olympics med klara 4-1 (1-0). J-Södras mål gjordes av Leo Jonsson.

I seriens 24:e omgång åkte J-Södra ner till Skåne för att möta BK Olympic, ett formstarkt lag som gått bra under hösten.

Södra fick en mardrömsstart på Lidägens IP då Olympic gjorde mål redan i 5:e minuten efter en snabb omställning.

Hemmalaget kontrollerade sedan spelet och hade väldigt stort bollinehav,  J-Södra fick mest ägna sig åt att jaga.

I den 37:e minuten var hemmalaget oerhört nära att öka på sin ledning då en Olympic-spelare blev frispelad, men Alexander Eriksson räddade.

Södra hade egentligen ingenting i första halvlek, mer än några resultatlösa hörnor och en frispark av Linus Lyck som smet strax över ribban.

Halvleken slutade 1-0 till hemmalaget.

Andra halvlek

I andra halvlek kom Södra ut med betydligt mer energi och pressade högre upp i banan, men skapade inte några större farligheter.

Istället var det Olympic som utökade sin ledning i den 60:e minuten efter en hörna.

Sedan dröjde det inte många minuter innan BK Olympics Ayari kunde rulla in sitt andra mål för dagen och det stod 3-0.

Patrik Ingelsten gjorde fyra byten direkt efter. In kom Jesper Manns, Isak Ellbring, Leo Jonsson och Jacob Shamoun. Det gav effekt. I den 69:e minuten stötte Leo Jonsson in sitt andra mål i Södra-tröjan, fint framspelad av Linus Lyck och ställningen var 3-1.

J-Södra fortsatte att pressa, men kom inte närmre.

På övertid lyckas hemmalaget utöka sin ledning.

Matchen slutade 4-1.