Jonkoing Sodra Vs Fc Trolhattan 89

Hugo Lyck inför Ängelholm borta

2024-09-05

En sjätteplats i tabellen och nio raka matcher utan förlust. Hemmasegern mot Norrby i måndags var dessutom den tredje vinsten i rad. På söndag väntar Ängelholm borta, där viktiga poäng står på spel.

Dina tankar om matchen mot Norrby?

- Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra match mot Norrby nu senast. Vi pressar dem högt och har många bra chanser att göra mer än ett mål. Och vi släpper inte till många lägen, utan det är stabilt över hela planen, säger han.

Sett över säsongen har ni lyckats bättre på bortaplan än hemma. Hur viktigt är det att ni nu har börjat ta poäng på hemmaplan?

- Det är självklart jätteskönt att vi börjat ta lite poäng hemma nu. Det lockar väl mer publik om man är ett lag som plockar poäng, och så vill man ju att de andra lagen ska tycka att det är jobbigt att komma till Stadsparksvallen och möta oss. 


Ni har nu nio raka matcher utan förlust. Vad tror du ligger bakom den här vändningen från i våras?

- Jag tror att anledningen till poängskillnaden jämfört med i våras är att vi har spelat ihop oss mer och mer. Vi var ju ett helt nytt lag i början och då tar det lite tid. Sedan har vi blivit mer skärpta och inte gett bort så mycket som vi gjorde då. Vi hade ju några enkla mål emot oss, som bara berodde på våra egna misstag. 


Du och Arvid har bildat ett starkt par i backlinjen. Varf
ör tror du att ni spelar så bra ihop?

- Jag vet inte direkt vad det är som har gjort att vi funkat bra ihop, men vi är båda mittbackar som ger allt för att skydda vårt mål och som gillar att smälla på lite. Så en anledning kan väl vara att vi tänker på samma sätt. 

 

Ni har fått in ett par nya spelare under höstsäsongen, Leo Jonsson och Antonio Jankulovski bland annat. Hur är stämningen och sammanhållningen i laget?

- Stämningen i laget är väldigt bra - och det har den varit hela säsongen. Sedan är det ju klart att stämningen blir bättre nu när vi plockat mer poäng. De nya spelarna tycker jag har kommit in väldigt bra i gruppen och laget, så lagsammanhållningen är på topp tycker jag!

 

På söndag väntar Ängelholm borta. Det blev förlust (1-2) i våras. Tankar om motståndet och matchen?

- Vi tar en match i taget och går alltid in med inställningen att vinna varje match. Det blir en tuff match, precis som alla andra matcher, men vi kommer att ge allt för att få med oss tre pinnar hem. 

 

Matchfakta

Avspark: Söndag 8 september 16.00
Plats: Ängelholms IP
Sändning: Se matchen live på Ettan Play

 

 

 

Fler nyheter

Till alla nyheter